Nemme og sunde, grove pizzasnegle

2 timer
186 kcal

Sneglene er med kylling, men skal de være vegetariske, kan du bruge svampe. Lav gerne en ordentlig portion og frys ned, når du er i gang. De bliver et stensikkert hit.

Pizzasnegle

PIZZASNEGLE – I madpakken, på bilturen eller som en snack i løbet af dagen. Mums!

© wichmann+bendtsen

Nemme og sunde, grove pizzasnegle

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

  • ¼ gulerod
  • ¼ lille squash
  • 5½ g gær
  • ¼ dl lunkent vand
  • ¼ dl skyr
  • ¼ spsk. ekstra ­jomfruolivenolie
  • ¼ tsk. havsalt
  • 16 g fuldkorns­hvedemel
  • 50 g hvedemel

Fyld:

  • ¼ dl tomatpassata
  • 15 g tomatpuré
  • ¼ spsk. akacie­honning
  • ¼ tsk. timian
  • ¼ tsk. oregano
  • ¼ tsk. sød paprika
  • ¼ tsk. chili
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 31 g færdigstegt kyllingebrystfilet eller kogt skinke
  • 11 g revet ­mozzarella

Sådan gør du

  • Riv gulerod og squash. Tryk den overskydende væske ud af de revne grøntsager.
  • Opløs gær i lunkent vand, og rør sammen med skyr, olie og de revne grøntsager.
  • Tilsæt salt og fuldkornsmel, og rør godt sammen med resten.
  • Tilføj hvedemel lidt ad gangen, og ælt godt. Dejen skal ikke være klistret.
  • Sæt til hævning et lunt sted i en skål dækket med et rent viskestykke i 1 time.
  • Rør alt til fyldet sammen undtagen kylling og ost.
  • Brug to gafler til at strimle kyllingen.
  • Varm ovnen op til 180 gr. varmluft. Del den færdighævede dej i to, og rul ud i store firkanter.
  • Fordel tomatsauce, kylling og ost ud over de to firkanter, og rul dem derefter sammen, så du har to aflange pølser.
  • Skær pølsen ud i stykker på ca. 2 cm, og placér på en bageplade med bagepapir.
  • Bag sneglene ca. 180 gr. i 20-25 min., til de er let gyldne.

TIP Du kan bruge, hvad du måtte have af oste- og kødrester i de her snegle. Benyt endelig lejligheden til at få ryddet ud i køleskabet.