Trøfler med estragon
Mørk chokolade, kakao og en smag af estragon. Fuld nydelse.
Mørk chokolade, kakao og en smag af estragon. Fuld nydelse.
med et strejf af sundhed
Bring estragon, sukker og 1 dl vand i kog. Kog i 10 min., til massen er som sirup, og fisk estragonen op. Hak de 70 g chokolade fint, og smelt chokoladen ved at hælde den kogende estragonsirup ned i den under omrøring. Tilsæt også smørret i små klumper. Stil massen over vandbad, hvis den bliver for kold undervejs. Den skal være varm nok til, at alt kan smelte jævnt.
Stil så massen koldt, til den kan trilles til kugler. Tril kuglerne. Smelt overtrækschokoladen. Vend først kuglerne i kakao og dernæst i den smeltede chokolade. Vend dem så igen i kakao til allersidst.
Sund bonus
Selv om kuglerne frem for alt har sin værdi som lidt sød forkælelse, kan du glæde dig over, at chokoladen og kakaoen giver dig en masse sunde antioxidanter, der blandt andet gavner din hud.
Her kan du finde flere opskrifter på lækkert og sundt julekonfekt