Sunde kransekage-toppe med bær og kokos

20 minutter
436 kcal

Nytårsaften består for mange af god mad, champagne og kransekage i rigelig mængder. Men det er alt sammen kaloriebomber, der sætter sig direkte på sidebenene. Vi har derfor fundet et perfekt og langt sundere alternativ til den obligatoriske kranskekage. Velbekomme og godt nytår!

Lyserøde kransekage-toppe

Kransekagetoppe med aroniabær og kokos

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 dl mandler
  • 4 spsk. mandelsmør
  • 2 dl kokosmel, 1½ dl er til pynt
  • 2 spsk. honning
  • Skal af ½ økocitron
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • Evt. lidt vand
  • 15 frosne aroniabær

Pynt

  • Gojibær

Sådan laver du sunde kransekagetoppe

  • Hak mandlerne fint i en foodprocessor.

  • Tilsæt mandelsmør, 1 dl kokosmel, honning, citronskal og vanilje, og kør, til du har en fast masse.

  • Er det lidt tørt, så kom en smule vand ved.

  • Lav små toppe af massen.

  • Blend den sidste 1½ dl kokosmel med aroniabær, og rul toppene i det.

  • Pynt med et gojibær på toppen.

  • Opbevar dem på køl.

Mangler du andre sunde alternativer til nytårsmenuen? Så tjek disse opskrifter på sunde snacks, sund aftensmad og sunde desserter.