Sprøde marengs-æg med mango

1 time
180 kcal

Er du vild med marengs, så prøv vores supernemme 'spejlæg' med lækkert mangofyld. Bager du marengsene i forvejen, har du desserten klar på få minutter.

Marengsæg med mango

SPRØDE MARENGSÆG MED MANGO Søde marengsæg med mango, mums!

© wichmann+bendtsen

Sprøde marengs-æg med mango

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 æggehvider
  • ¾ dl sukker
  • ½ mango
  • ½ citron, saften
  • evt. rød syre til pynt

Sådan gør du

  • Pisk æggehvider stive, og drys sukker i lidt ad gangen. Pisk, indtil marengsmassen er godt sej.
  • Form massen til fire spejlæg på et stykke bagepapir. Lav en god fordybning i midten med en ske, så der er plads til mangopuré senere. Bag dem i ovnen i 45 min. ved 125 gr.
  • Stil marengsene til afkøling på en bagerist.
  • Blend mangokødet til en puré, og smag til med citronsaft. Smagen skal være frisk og syrlig, så den passer til den meget søde marengs.
  • Kom mangopuré i midten af marengsæggene, og anret evt. med rød syre. Servér straks.

TIP Bag marengsæggene en eller flere dage i forvejen. Opbevar dem i en lufttæt beholder. Blend mangopuréen dagen før.