Ispinde med jordbær og rabarber

Nyd sunde ispinde hele sommeren

© wichmann+bendtsen

Sunde ispinde med jordbær og rabarber

Ingen sommer uden is. Men vi sagde ikke noget om, at de SKAL være fyldt med kalorier. Prøv vores skyr-ispinde med jordbær og rabarber. De smager himmelsk.

13. juni 2018 af Signe Leth

Skyr-ispinde med jordbær og rabarber

4 stk.

Jordbær-rabarber-kompot:

100 g rabarber
100 g jordbær
1 spsk. honning
½ tsk. vaniljepulver


Skyr-is:

3 dl skyr
½ tsk. vaniljepulver
1½ spsk. akaciehonning
Et par dråber flydende stevia, kan udelades
Forme til is + pinde


I FORM elsker jordbær. Læs her, hvorfor du skal spise masser af dem.

Sådan laver du sunde ispinde

  • Start med jordbær-rabarberkompotten. Skær rabarber og jordbær i mindre stykker, og læg dem i en kasserolle sammen med honning og vaniljepulver.
  • Bring blandingen i kog, reducér varmen, og lad det simre i 20-25 min., til rabarber og jordbær er møre. Er du ikke glad for frugtkød, kan du give kompotten en hurtig tur med en stavblender.
  • Hæld kompotten i et lufttæt glas, og stil den på køl. Kompotten skal være helt afkølet, før den bruges til ispindene.
  • Rør skyr, vaniljepulver, honning og stevia sammen.
  • Hæld halvdelen af kompotten i bunden af formene. Vend forsigtigt resten i skyrblandingen, og hæld så denne i formene. Du kan også skiftevis tilføje en spiseske eller to af hver, så der kommer et fint tilfældigt mønster. Tilføj ispinde.
  • Sæt formene på køl i mindst 5 timer. Hvis du har problemer med at få isene ud af formene, kan du med fordel holde formene under den varme hane i et kort øjeblik.

Næringsindhold pr. stk.:

Energi: 106 kcal
Protein: 9,4 g
Fedt: 0,5 g
Kulhydrat: 16,4 g
Kostfibre: 1,3 g

Skyr spises ofte som morgenmad - men faktisk er det supersunde surmælksprodukt også ideelt som mellemmåltid og tilbehør til frokost og aftensmad.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler