Sunde ispinde med jordbær og rabarber

35 minutter
106 kcal

Ingen sommer uden is. Men vi sagde ikke noget om, at de SKAL være fyldt med kalorier. Prøv vores skyr-ispinde med jordbær og rabarber. De smager himmelsk.

Ispinde med jordbær og rabarber

Nyd sunde ispinde hele sommeren

© wichmann+bendtsen

Skyr-ispinde med jordbær og rabarber

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

Jordbær-rabarberkompot

  • 50 g rabarber
  • 50 g jordbær
  • ½ spsk. honning
  • ¼ tsk. vaniljepulver

Skyr-is

  • 1½ dl skyr
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¾ spsk. akaciehonning
  • Et par dråber flydende stevia, kan udelades

Sådan laver du sunde ispinde

  • Start med jordbær-rabarberkompotten. Skær rabarber og jordbær i mindre stykker, og læg dem i en kasserolle sammen med honning og vaniljepulver.

  • Bring blandingen i kog, reducér varmen, og lad det simre i 20-25 min., til rabarber og jordbær er møre. Er du ikke glad for frugtkød, kan du give kompotten en hurtig tur med en stavblender.

  • Hæld kompotten i et lufttæt glas, og stil den på køl. Kompotten skal være helt afkølet, før den bruges til ispindene.

  • Rør skyr, vaniljepulver, honning og stevia sammen.

  • Hæld halvdelen af kompotten i bunden af formene. Vend forsigtigt resten i skyrblandingen, og hæld så denne i formene. Du kan også skiftevis tilføje en spiseske eller to af hver, så der kommer et fint tilfældigt mønster. Tilføj ispinde.

  • Sæt formene på køl i mindst 5 timer. Hvis du har problemer med at få isene ud af formene, kan du med fordel holde formene under den varme hane i et kort øjeblik.

Næringsindhold pr. stk.: