Ingen sommer uden is. Men vi sagde ikke noget om, at de SKAL være fyldt med kalorier. Prøv vores skyr-ispinde med jordbær og rabarber. De smager himmelsk.
Start med jordbær-rabarberkompotten. Skær rabarber og jordbær i mindre stykker, og læg dem i en kasserolle sammen med honning og vaniljepulver.
Bring blandingen i kog, reducér varmen, og lad det simre i 20-25 min., til rabarber og jordbær er møre. Er du ikke glad for frugtkød, kan du give kompotten en hurtig tur med en stavblender.
Hæld kompotten i et lufttæt glas, og stil den på køl. Kompotten skal være helt afkølet, før den bruges til ispindene.
Rør skyr, vaniljepulver, honning og stevia sammen.
Hæld halvdelen af kompotten i bunden af formene. Vend forsigtigt resten i skyrblandingen, og hæld så denne i formene. Du kan også skiftevis tilføje en spiseske eller to af hver, så der kommer et fint tilfældigt mønster. Tilføj ispinde.
Sæt formene på køl i mindst 5 timer. Hvis du har problemer med at få isene ud af formene, kan du med fordel holde formene under den varme hane i et kort øjeblik.