Ispinde med jordbær og rabarber

Nyd sunde ispinde hele sommeren

© wichmann+bendtsen

Sunde ispinde med jordbær og rabarber

Ingen sommer uden is. Men vi sagde ikke noget om, at de SKAL være fyldt med kalorier. Prøv vores skyr-ispinde med jordbær og rabarber. De smager himmelsk.

13. juni 2018 af Signe Leth

Skyr-ispinde med jordbær og rabarber

4 stk.

Jordbær-rabarber-kompot:

100 g rabarber
100 g jordbær
1 spsk. honning
½ tsk. vaniljepulver


Skyr-is:

3 dl skyr
½ tsk. vaniljepulver
1½ spsk. akaciehonning
Et par dråber flydende stevia, kan udelades
Forme til is + pinde


I FORM elsker jordbær. Læs her, hvorfor du skal spise masser af dem.

Sådan laver du sunde ispinde

  • Start med jordbær-rabarberkompotten. Skær rabarber og jordbær i mindre stykker, og læg dem i en kasserolle sammen med honning og vaniljepulver.
  • Bring blandingen i kog, reducér varmen, og lad det simre i 20-25 min., til rabarber og jordbær er møre. Er du ikke glad for frugtkød, kan du give kompotten en hurtig tur med en stavblender.
  • Hæld kompotten i et lufttæt glas, og stil den på køl. Kompotten skal være helt afkølet, før den bruges til ispindene.
  • Rør skyr, vaniljepulver, honning og stevia sammen.
  • Hæld halvdelen af kompotten i bunden af formene. Vend forsigtigt resten i skyrblandingen, og hæld så denne i formene. Du kan også skiftevis tilføje en spiseske eller to af hver, så der kommer et fint tilfældigt mønster. Tilføj ispinde.
  • Sæt formene på køl i mindst 5 timer. Hvis du har problemer med at få isene ud af formene, kan du med fordel holde formene under den varme hane i et kort øjeblik.

Næringsindhold pr. stk.:

Energi: 106 kcal
Protein: 9,4 g
Fedt: 0,5 g
Kulhydrat: 16,4 g
Kostfibre: 1,3 g

Skyr spises ofte som morgenmad - men faktisk er det supersunde surmælksprodukt også ideelt som mellemmåltid og tilbehør til frokost og aftensmad.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: