Skyr-ispinde med jordbær og rabarber
4 stk.
Jordbær-rabarber-kompot:
100 g rabarber100 g jordbær
1 spsk. honning
½ tsk. vaniljepulver
Skyr-is:
3 dl skyr½ tsk. vaniljepulver
1½ spsk. akaciehonning
Et par dråber flydende stevia, kan udelades
Forme til is + pinde
I FORM elsker jordbær. Læs her, hvorfor du skal spise masser af dem.
Sådan laver du sunde ispinde
- Start med jordbær-rabarberkompotten. Skær rabarber og jordbær i mindre stykker, og læg dem i en kasserolle sammen med honning og vaniljepulver.
- Bring blandingen i kog, reducér varmen, og lad det simre i 20-25 min., til rabarber og jordbær er møre. Er du ikke glad for frugtkød, kan du give kompotten en hurtig tur med en stavblender.
- Hæld kompotten i et lufttæt glas, og stil den på køl. Kompotten skal være helt afkølet, før den bruges til ispindene.
- Rør skyr, vaniljepulver, honning og stevia sammen.
- Hæld halvdelen af kompotten i bunden af formene. Vend forsigtigt resten i skyrblandingen, og hæld så denne i formene. Du kan også skiftevis tilføje en spiseske eller to af hver, så der kommer et fint tilfældigt mønster. Tilføj ispinde.
- Sæt formene på køl i mindst 5 timer. Hvis du har problemer med at få isene ud af formene, kan du med fordel holde formene under den varme hane i et kort øjeblik.
Næringsindhold pr. stk.:
Energi: 106 kcal
Protein: 9,4 g
Fedt: 0,5 g
Kulhydrat: 16,4 g
Kostfibre: 1,3 g