En rund, sort skål med ingefæris i.

Pynt evt. den færdige ingefær-is med frysetørrede hindbær.

© Tina Brok Hansen

Sådan laver du verdens lækreste ingefær-is

Du kan sagtens styrke din sundhed, mens du mæsker dessert i dig. Du får opskriften her.

17. august 2016 af Sandra Pugliese/Martin Krautzer

Det er win-win med ingefær-is. Det smager sindsygt lækkert, den søde tand bliver fodret, og den gode samvittighed får et boost.

Ingefær er et superfood, der bl.a. smører ømme led, kvaser kvalme, sætter skub i fordøjelsen, beskytter dit kredsløb og meget andet.

Du kan spise ingefær på mange måder – så hvorfor ikke spise roden som is?

Her er opskriften:

 

Ingefær-is

Ca. ½ liter / tid: 20 minutter

 

Det skal du bruge: 

  • 25-30 g frisk ingefær, skrællet vægt
  • 1 spsk ingefærsirup
  • 75 g honning
  • 1 usprøjtet citron
  • 4 store rå, helt friske æggeblommer
  • 4 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 1 nip himalayasalt

Sådan gør du: 

Fintriv den skrællede ingefær, og varm den op i en lille gryde sammen med ingefærsirup og honning. Lad det lige boble et halvt minuts tid, og tag det af varmen. Lad det køle af. Start med 25 g ingefær, og tilsæt eventuelt lidt mere, hvis du – når du har blandet isen – synes, den godt må have lidt mere kant. Personligt foretrækker jeg den med 25 g.

Skyl citronen grundigt. Pisk æggeblommerne helt lyse og luftige med en elektrisk pisker. Pisk fløden stiv – men ikke for stiv – sammen med kornene fra vaniljestangen. Vend den afkølede sirup med æggeblommer, flødeskum, fintrevet citronskal og salt. Frys isen og nyd den, som den er, eller som vist på billedet med frysetørrede hindbær på.

Læs mere om ingefær:

 

Opskriften på ingefær-is kommer fra bogen “Ingefær – antiinflammatoriske shots, drikke, salater og varme retter”, som er skrevet af I FORMs ernæringsekspert Martin Kreutzer. Her kommer han ind på en lang række kvaliteter ved at spise ingefær. Sandra Pugliese står bag de lækre retter, inkl. sødt bagværk og desserter, i bogen.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler