Sådan laver du verdens lækreste ingefær-is

20 minutter

Du kan sagtens styrke din sundhed, mens du mæsker dessert i dig. Du får opskriften her.

En rund, sort skål med ingefæris i.

Pynt evt. den færdige ingefær-is med frysetørrede hindbær.

© Tina Brok Hansen

Ingefær-is

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 liter

  • g frisk ingefær, skrællet vægt
  • spsk. ingefærsirup
  • g honning
  • usprøjtet citron
  • store rå, helt friske æggeblommer
  • dl piskefløde
  • vaniljestang
  • nip himalayasalt

Sådan gør du

  • Fintriv den skrællede ingefær, og varm den op i en lille gryde sammen med ingefærsirup og honning. Lad det lige boble et halvt minuts tid, og tag det af varmen. Lad det køle af.
  • Start med 25 g ingefær, og tilsæt eventuelt lidt mere, hvis du – når du har blandet isen – synes, den godt må have lidt mere kant. Personligt foretrækker jeg den med 25 g.
  • Skyl citronen grundigt.
  • Pisk æggeblommerne helt lyse og luftige med en elektrisk pisker.
  • Pisk fløden stiv – men ikke for stiv – sammen med kornene fra vaniljestangen.
  • Vend den afkølede sirup med æggeblommer, flødeskum, fintrevet citronskal og salt.
  • Frys isen og nyd den, som den er, eller som vist på billedet med frysetørrede hindbær på.