Pavlova med sensommerbær

3½ timer
209 kcal

Det her er en af vores absolut bedste opskrifter. Masser af bær – og færre kalorier – end i mange andre typer dessert.

Pavlova

PAVLOVA – Marengs bages ved meget svag varme i lang tid for at blive sprødt.

© wichmann+bendtsen

Pavlova med sensommerbær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 æggehvider
  • 62 g sukker, gerne bagesukker
  • ¼ tsk. hvidvinseddike
  • ½ tsk. majsstivelse
  • ¼ tsk. vaniljepulver

Topping

  • 31 ml piskefløde eller piskbar soja
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • 87 g brombær
  • 31 g blåbær
  • Friske mynteblade

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 150 gr.
  • Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt herefter sukkeret en spiseske ad gangen. Tilsæt eddike, majsstivelse og vanille, når sukkeret er helt opløst. Pisk igen.
  • Fordel massen på en bageplade foret med bagepapir i en cirkel på størrelse med en middagstallerken. Lav en lille fordybning i midten på ca. ½ cm.
  • Bag marengsen i ca. 1 time.
  • Sluk ovnen, men lad marengsen køle helt ned i den slukkede ovn i minimum 2 timer. Hold ovndøren lukket.
  • Pisk fløden sammen med vaniljepulveret, og fordel på den afkølede marengs sammen med friske bær og mynteblade. Servér straks.

TIP Det er vigtigt at piske hviderne, til sukkeret er helt opløst. Du kan teste dette ved at gnide en lille smule af massen mellem to fingre. Hvis du stadig kan mærke sukkerkorn, er de ikke ordentligt opløst.
TIP Skal det være luksus, kan du rive 100 g marcipan med i marengsmassen.
TIP Marengsbunden kan godt bages i forvejen, men den tåler ikke fugt, så den skal opbevares i tætsluttende beholder.
TIP I højsommeren smager pavlova lækkert i en dannebrogsfarvet version med fx jordbær, hindbær og ribs.