Kokoscreme med jordbær eller spinat
Spinat eller jordbær?

Valget er dit, men begge smager skønt, som afslutning på vores tropiske middag.

Kokoscreme med jordbær eller spinat

En drøm af en dessert helt uden sukker, men med syrlighed, fedme og sødme fra kokos, frugt og honning. MUMS!

4. juni 2019 af Signe Moesby Leth

Kokoscreme med jordbær eller spinat

Hvid kokoscreme:

1 ds. kokosmælk, cremet del

¹∕³ tsk. vaniljepulver

1 spsk. akaciehonning

Grøn kokoscreme:

1 ds. kokosmælk, cremet del

¹∕³ tsk. vaniljepulver

1 spsk. akaciehonning

1-2 spsk. limesaft

1 lille håndfuld mynteblade

1 lille håndfuld spinat


Jordbærkompot:

3 dl jordbær, friske eller frosne

1 spsk. akaciehonning

½ tsk. vaniljepulver

½ appelsin, saften

Topping:

½ dl mandler

½ spsk. honning

150 g frisk frugt, fx bær og mango

Sådan laver du kokoscreme med jordbær eller spinat

  • Hak mandler til toppingen groft. Rist på en pande ved høj varme, til de får farve. Tilsæt honning, og rør rundt. Giv dem et minut mere på panden,og lad dem køle helt af.
  • Rør ingredienserne til den hvide kokoscreme sammen.
  • Blend alle ingredienser til den grønne kokoscreme i en anden skål. Smag evt. til med ekstra limesaft og mynte.
  • Put alle ingredienser til kompotten i en lille kasserolle. Bring blandingen i kog, og lad den simre i cirka 20 min., til den er kogt ind til en tyk masse. Lad kompotten køle af.
  • Anret desserten i små glas med lag af skiftevis den hvide kokoscreme, den grønne kokoscreme og jordbærkompotten. Top med mandelknas og frisk frugt. 

Tip
Sæt koksmælken på køl, så vil den deles i en cremet og en vandet del. 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 490 kcal
Protein: 6 g
Fedt: 37 g
Kulhydrat: 37 g
Kostfibre: 3 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler