Jordbærkompot med pannacotta

3 timer
214 kcal

Dessert

Jordbærkompot med pannacotta

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 200 g jordbær
  • 1 stang vanilje
  • 2 dl tyk yoghurt
  • blad husblas

Fra dit basislager:

  • 40 g sukker
  • Revet skal og saft af ½ citron

Tilberedning:

  • Skær jordbærrene i kvarter (gem lidt til pynt). Kom jordbær, 20 g sukker og halvdelen af vaniljestangen i en gryde. Kog ved svag varme i 3 min. Afkøl.
  • Skrab vaniljekornene ud af den halve vaniljestang, og rør sammen med sukker, citronskal og yoghurt. Udblød husblas i koldt vand, og smelt over vandbad. Rør det med lidt citronsaft, og tilsæt det til yoghurtblandingen, der stivner i to små forme i køleskabet i 2-3 timer. Vendes ud og anrettes på en bund af jordbærkompot.

Sund bonus
Desserten er kalorielet og så rig på Cvitamin, at en enkelt portion dækker hele dit dagsbehov.