Jordbærgrød med grillet lammelever
Middag
Middag
Kog rødbederne i ca. 30 min. Gnub herefter skindet af, og skær rødbederne i små tern.
Kog jordbær (gem et par stykker til pynt) med sukker under låg til en grov grød, der kan jævnes let med lidt kartoffelmel eller majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Bruger du kartoffelmel, må det ikke koge. Bruger du majsstivelse, skal det lige koge 1 min. Vend rødbederne med jordbærgrøden, og smag til med salt, peber og timian.
Steg leveren gnedet med olie, salt og peber på en grillpande, eller grill over kul. Drys med masser af frisk timian og dryp med balsamico ved servering. Spis groft brød til.
Sund bonus
Retten bugner af vitaminer og mineraler. Jernindholdet er fx tårnhøjt, og udnyttelsen af det blodproducerende mineral understøttes af de store mængder af C-vitamin. Herudover er der en masse betacaroten og en stribe B-vitaminer i retten.