Risalamande med chia
Husk mandlen –

Snig en hel mandel i en af portionerne og hav en lille mandelgave parat.

© wichmann+bendtsen

Chia a la mande med hindbærsauce

Er du også vild med risalamande? Så kan du med fordel prøve denne sundere version med chiafrø. Opskriften er uden sukker, og så får du en masse gode næringsstoffer fra både chiafrø, mandler og hindbær. Velbekomme!

27. november 2019 af Michelle Kristensen

Chia a la mande med hindbærsauce

4 personer

¾ dl chiafrø 
1½ dl mandelmælk eller alm. mælk 
1 dl skyr 
¹⁄8 tsk. stevia 
½ tsk. vaniljepulver 
1 dl piskefløde 
25 g mandler

Hindbærsauce:
300 g hindbær, frosne 
¼ tsk. vaniljepulver 

Til anretning:
Hindbær, friske 
Lidt mandler

Sådan gør du

  • Læg chiafrøene i blød med mandelmælk, skyr, stevia og vanilje. Lad dem suge væske i minimum 20 min. 
  • Pisk fløden stiv, og vend den i chiafrøgrøden. Hak mandlerne, og bland dem i. Er grøden lidt for tyk, så rør den blød med lidt mandelmælk. 
  • Lad hindbærrene småkoge i ca. 5-10 min. med vaniljepulver.
  • Portionsanret chiagrøden med lidt hindbærsauce og friske hindbær. Drys med lidt hakkede mandler, evt. ristede.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 250 kcal 
Protein: 8,9 g 
Fedt: 18,1 g 
Kulhydrat: 12,8 g 
Kostfibre: 9 g


Vild med juledesserter? Så smut straks ind og tjek vores opskrifter på sund julekonfekt, hvor du finder masser af juleguf. Hvad siger du fx til romkugler med hindbærdrys, konfektkage med chokolade eller en italiensk panforte?

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: