Chia a la mande med hindbærsauce

30 minutter
250 kcal

Er du også vild med risalamande? Så kan du med fordel prøve denne sundere version med chiafrø. Opskriften er uden sukker, og så får du en masse gode næringsstoffer fra både chiafrø, mandler og hindbær. Velbekomme!

Risalamande med chia

HUSK MANDLEN – Snig en hel mandel i en af portionerne og hav en lille mandelgave parat.

© wichmann+bendtsen

Chia a la mande med hindbærsauce

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ⅓ dl chiafrø
  • ¾ dl mandelmælk eller alm mælk
  • ½ dl skyr
  • tsk. stevia
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ½ dl piskefløde
  • 12 g mandler

Hindbærsauce

  • 150 g hindbær, frosne
  • ¼ tsk. vaniljepulver

Til anretning

  • Hindbær, friske
  • mandler

Sådan gør du

  • Læg chiafrøene i blød med mandelmælk, skyr, stevia og vanilje. Lad dem suge væske i minimum 20 min.

  • Pisk fløden stiv, og vend den i chiafrøgrøden. Hak mandlerne, og bland dem i. Er grøden lidt for tyk, så rør den blød med lidt mandelmælk.

  • Lad hindbærrene småkoge i ca. 5-10 min. med vaniljepulver.

  • Portionsanret chiagrøden med lidt hindbærsauce og friske hindbær. Drys med lidt hakkede mandler, evt. ristede.


Vild med juledesserter? Så smut straks ind og tjek vores opskrifter på sund julekonfekt, hvor du finder masser af juleguf. Hvad siger du fx til romkugler med hindbærdrys, konfektkage med chokolade eller en italiensk panforte?