Nemt, langtidshævet rosmarinbrød

5,5 timer

Bag et lækkert rosmarinbrød med masser af smag. Det er supernemt at bage, men tager lidt tid, idet dejen skal langtidshæve på køl i 8-24 timer. – Men det er værd at vente på!

Hjemmebagt brød

Rosmarinbrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 brød i form

  • 950 g koldt vand
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. honning
  • 6 kviste frisk rosmarin, finthakket – eller din yndlingskrydderurt
  • 12 g gær
  • 280 g fuldkornsmel, fx fuldkornsspelt
  • 880 g ølandshvedemel, fintsigtet
  • 24 g fint salt
  • Ekstra jomfruolivenolie, til smøring

Sådan gør du:

  • Bland vand, olie, honning og hakket rosmarin i en røreskål. Smuldr gæren i, og rør, til den er opløst.
  • Tilsæt fuldkornsmel og 3/4 del af hvedemelet. Rør kun lige, til det er blandet, og lad det så stå i 15-30 min tildækket på køkkenbordet.
  • Tilsæt salt, og ælt herefter dejen med en grydeske eller på røremaskine i ca.10 min, eller indtil dejen er blank og slipper skålens sider (primært hvis du bruger røremaskine). Justér konsistensen undervejs ved at tilsætte det resterende hvedemel.
  • Kom dejen i en springform eller lille brødform smurt med olie. Dæk formen med husholdningsfilm eller kom den i en plastikpose, og lad den gerne hvile på køkkenbordet i ca. 1 time, hvis du har tid – det sætter gang i hævningen. Sæt den herefter i køleskabet i 8-24 timer.

Skal det gå stærkt, så kan brødet hæves i 3-4 timer på køkkenbordet i stedet for natten over. Det smager dog bedre, hvis dejen får tid til at udvikle sig i køleskabet.

  • Tag formen ud af køleskabet, og lad den få stuetemperatur i en times tid på køkkenbordet.
  • Varm imens ovnen op til 210 gr. varmluft. Dryp brødet med lidt olie på toppen, sæt det i ovnen, og bag det i ca. 45 min. Skru temperaturen ned til 180 gr., når brødet har fået en brun skorpe. Bag brødet, indtil det lyder hult, når du banker det på undersiden.
  • Læg brødet på en bagerist og lad det køle af, inden du skærer af det.

LÆS OGSÅ: Lav din egen surdej

TIP: Udelader du rosmarin, får du et neutralt basisbrød.

Prøv også brødekspertens lækre, bløde mysliboller. Opskriften finder du her.


Mest læste lige nu
Superfood

Kan du heller ikke få kernerne ud? Vi hjælper dig her!

Psykologi

Sådan undgår du at være en pleaser

Psykologi

Test: Er du en pleaser?

Annonce

Spa, yoga og lækkert vejr: Her er den ultimative wellness-destination

Træningsmotivation

Derfor skal du komme 5 min. før – og andre tips til holdtræning

Træningsmotivation

10 kvinder: Sådan bliver vores fitnesstræning lidt federe

Træningsmotivation

8 kvinders bedste tips: Sådan kommer vi afsted til fitnesscenteret

Sunde snacks

Hjemmelavede, sundere romkugler med dadler og havregryn

49 kcal
30 minutter
Brød

Nemme hjemmebagte flutes med groft mel

60 kcal
105 minutter
Kager

Nem svampet kanelkage

148 kcal
1 time
Mere om Brød
Brød

Nemme hjemmebagte flutes med groft mel

60 kcal
105 minutter
Brød

Hjemmelavede grove burgerboller

208 kcal
2½ timer
Brød

Grydebrød

2¼ timer
Brød

Brødet, der ikke driller din mave

168 kcal
2 timer
Brød

Skal du selv bage hveder i år?

225 kcal
2½ timer
Brød

Nemme, koldhævede morgenboller

159 kcal
7½ timer
Brød

Luftige, glutenfrie skyrboller med revet squash

108 kcal
30 minutter
Brød

Hjemmelavede pølsebrød

166 kcal
105 minutter
Brød

Hjemmelavede pitabrød

385 kcal
50 minutter
Brød

Nemt broccolibrød uden mel

28 kcal
35 minutter
Brød

Nemt fladbrød på grill

180 kcal
1 time
Newsletter background
I FORM anbefaler
Superfood

Tjek vores bedste opskrifter med rødkål

Forebyggelse

Hvorfor klør det i min hovedbund?

Psykologi

Test dig selv: Er du optimist eller pessimist?

Om I FORM

Let at leve sundt: I FORMs træningsunivers og madplaner hjælper dig

Flad mave

Mavecamp for begyndere: Følg dette effektive program og se resultater

Psykologi

Depressions-test: Er du mere end bare trist?

Styrketræning

Farvel fedt, hej muskler

Forebyggelse

Hvor lang tid er det normalt at hoste?

Aftensmad

Sund pizza – sådan!

45 minutter
Fitness

Guide: Kend dine fitnessmaskiner