Foto: Miklos Szabo

Zucchini bolognese med gulerod, bladselleri, parmesan og basilikum

Denne sunde udgave af den klassiske bolognese er et rigtig godt valg for dig, der gerne vil spise antiinflammatorisk.

14. august 2018 af Anne Larsen

Zucchini bolognese med gulerod, bladselleri, løg, tomat, parmesan og basilikum

2 personer

1 gult løg 
1 gulerod 
2 stængler bladselleri 
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie 
250 g hakket okse- eller kalvekød, 3-7 % fedt 
1 dåse hakkede tomater 
1 dl hønsebouillon 
Havsalt og friskkværnet sort peber 
1 squash 
1 lille håndfuld basilikum 
Høvlet parmesan


Ved du egentlig, hvad antiinflammatorisk kost er? Klik her og bliv meget klogere på kosttrenden, der er kommet for at blive!

Sådan laver du zucchini bolognese med gulerod, bladselleri, løg, tomat, parmesan og basilikum

  • Skær løg, gulerod og bladselleri i små bitte tern. Steg dem bløde og blanke i olivenolie.

  • Kom kødet ved, og vend godt. 

  • Kom de hakkede tomater ved, og lad retten simre i 30 minutter. Kom undervejs 1 dl bouillon ved. 

  • Smag kødsaucen til med salt og peber. 

  • Brug et mandolinjern eller en spiralizer, og skær squash til spaghettiform. Blancher den, eller brug den “rå”. 

  • Anret squashstrimlerne med kødsauce, basilikum og lidt høvlet parmesan.

Næringsindhold i zucchini bolognese pr. person
Energi 473 kcal Protein 38,9 g Fedt 27,8 g Kulhydrat 20,8 g Kostfibre 6,2 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler