Foto: Miklos Szabo

Zucchini bolognese med gulerod, bladselleri, parmesan og basilikum

Denne sunde udgave af den klassiske bolognese er et rigtig godt valg for dig, der gerne vil spise antiinflammatorisk.

Zucchini bolognese

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

Tid i alt: 50 minutter

INGREDIENSER

1 gult løg

1 gulerod

2 stængler bladselleri

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

250 g hakket okse- eller kalvekød, 3-7 % fedt

1 dåse hakkede tomater

1 dl hønsebouillon

Havsalt og friskkværnet sort peber

1 squash

1 håndfuld basilikum

Høvlet parmesan

Sådan laver du zucchini bolognese

  • Skær løg, gulerod og bladselleri i små bitte tern. Steg dem bløde og blanke i olivenolie.

  • Kom kødet ved, og vend godt.

  • Kom de hakkede tomater ved, og lad retten simre i 30 minutter. Kom undervejs 1 dl bouillon ved.

  • Smag kødsaucen til med salt og peber.

  • Brug et mandolinjern eller en spiralizer, og skær squash til spaghettiform. Blancher den, eller brug den “rå”.

  • Anret squashstrimlerne med kødsauce, basilikum og lidt høvlet parmesan.

næringsindhold pr. person

Energi: 473 kcal

Protein: 38,9 g

Fedt: 27,8 g

Kulhydrat: 20,8 g

Kostfibre: 6,2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: