Zucchini bolognese med gulerod, bladselleri, parmesan og basilikum

50 minutter
473 kcal

Denne sunde udgave af den klassiske bolognese er et rigtig godt valg for dig, der gerne vil spise antiinflammatorisk.

Foto: Miklos Szabo

Zucchini bolognese

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 gult løg
  • 1 gulerod
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 250 g hakket okse- eller kalvekød, 3-7 % fedt
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 dl hønsebouillon
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1 squash
  • 1 håndfuld basilikum
  • Høvlet parmesan

Sådan laver du zucchini bolognese

  • Skær løg, gulerod og bladselleri i små bitte tern. Steg dem bløde og blanke i olivenolie.

  • Kom kødet ved, og vend godt.

  • Kom de hakkede tomater ved, og lad retten simre i 30 minutter. Kom undervejs 1 dl bouillon ved.

  • Smag kødsaucen til med salt og peber.

  • Brug et mandolinjern eller en spiralizer, og skær squash til spaghettiform. Blancher den, eller brug den “rå”.

  • Anret squashstrimlerne med kødsauce, basilikum og lidt høvlet parmesan.