Tunburger med syltede løg og ingefær

30 minutter
551 kcal

Hvem siger, at en burger skal indeholde hakket oksekød og salat. Prøv denne spændende variant med tun, syltede løg og ingefær.

burger på tallerken

Tunburger med syltede løg og ingefær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 tunbøffer a 100 g pr. stk.
  • ½ tsk. wasabipulver eller 1 tsk. fintrevet peberrod
  • 2 tsk. ingefær, fintrevet
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. koldpresset rapsolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 skalotteløg
  • 4 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 200 g broccolibuketter
  • Lidt koldpresset rapsolie
  • 2 fuldkornsburgerboller
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 100 g rucola

Sådan laver du tunburger

  • Skær/hak tunkødet fint med en kniv eller i en foodprocessor, og bland det godt med wasabipulver, ingefær, sennep, presset hvidløg, rapsolie, salt og peber.

  • Form to bøffer.

  • Skær skalotteløg fint, og steg det i 2 spsk. olivenolie.

  • Vend det med eddike, og krydr med salt og peber.

  • Kog broccolibuketter 1-2 min. i letsaltet vand med dryp af rapsolie.

  • Gnid bøfferne med olivenolie, og steg dem i alt 6-8 min. ved høj varme.

  • Lun bollerne, smør med mayo, og fyld med tunbøf, løg og rucola.

  • Servér broccoli til.

TIP!Forbered tunbøfferne.

Har du tid, så gør tunbøfferne klar (se pkt. 1), dæk dem med film, og stil dem på køl en times tid, før du går i gang med madlavningen.