Torsk i ovn med grøntsager a la pico de gallo

35 minutter
411 kcal

Kaloriefattig og proteinrig opskrift smækfyldt med velsmag og festlige farver. Vi elsker torsk i ovn, for det er supersundt, nemt og hurtigt at tilberede.

Torsk-i-ovn

OVNBAGT TORSK – JA TAK!

© wichmann+bendtsen

Torsk i ovn med grøntsager a la pico de gallo

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Torskepakker;

  • 2 torskefileter uden skind
  • ½ rødløg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 lime
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Frisk koriander

Pico de gallo:

  • 2 store tomater, skåret i små tern
  • ½ løg, finthakket
  • ½ jalapeno, finthakket
  • ½ lime, saften
  • ¼ bundt koriander, finthakket
  • Havsalt

Koriander-lime-ris:

  • 1½ dl basmatiris
  • ½ fed hvidløg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ økolime, saft og fintrevet skal
  • ¼ bundt koriander
  • Havsalt

Sådan gør du:

  • Torskepakker: Forvarm ovnen til 180 gr. Fordel torsk og rødløg i skiver på 4 stykker bagepapir. Top med olivenolie, salt, peber, koriander samt lidt limeskiver og saft. Fold bagepapiret sammen til 4 små pakker, og bag dem i ovnen i ca. 14 min.
  • Koriander-lime-ris: Kog risene i henhold til emballagen, men tilsæt knust hvidløg og olivenolie til kogevandet. Når risene er færdigkogte, hældes de over i en skål, hvor de vendes sammen med lime, finthakket koriander og et drys salt.
  • Pico de gallo: Finthak alle ingredienser. Rør sammen i en skål, og servér som tilbehør til den bagte torsk og risene.

TIPS

  • Er du ikke til koriander, kan du bruge andre krydderurter, fx bredbladet persille eller basilikum.
  • Torsk kan varieres med sej eller laks.