Sund rødbedesuppe med thaikarry, quinoa og ingefær

1 time
355 kcal

Vi har givet den klassiske russiske rødbedesuppe et lille asiatisk twist. Det klæder den, skulle vi hilse og sige!

rødbedesuppe

RØDBEDESUPPE Rødbedesuppe er basismad i ­Østeuropa. Her har vi givet den et ­asiatisk tvist. Bliver den for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand.

© Betina Hastoft

Sund rødbedesuppe med thaikarry, quinoa og ingefær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ spsk. kokosolie
  • 1 tsk. rød thaikarry
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g rødbede
  • ½ skiv. frisk ingefær
  • ¼ lime
  • 1 limeblade
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • ½ dl quinoa
  • ½ tsk. fiskesauce
  • 80 ml kokosmælk
  • ½ håndfuld frisk koriander
  • 2 skiv. groft brød

Sådan gør du

  • Varm kokosolien op, og rist thaikarry heri. Tilsæt hakket løg og knust hvidløg.
  • Kom skrællet rødbede i tern, ingefærskive, limesaft, limeblade og bouillon ved, og lad simre i ca. 40 min., til rødbederne er godt møre.
  • Kog quinoa i letsaltet vand i henhold til anvisningen på emballagen.
  • Blend suppen, til konsistensen er grov. Kom den kogte quinoa ved, og kog op.
  • Smag til med fiskesauce og evt. mere limesaft, og fordel i dybe tallerkner. Dryp med kokosmælk, og drys med koriander. Servér med groft brød.

TIP Jordsmagen er ofte mindre udtalt i små rødbeder.

TIP Det kan anbefales at spise rødbedesuppe i en sort bluse.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 15/2023