Squashfrikadeller med hakket kylling, rødbedehumus, speltkerner og rodfrugter

1 time
646 kcal

De lækre, saftige kyllingefrikadeller bages i ovnen og er derfor både nemme at lave og ekstremt kaloriefattige.

Tallerken med squashfrikadeller og rodfrugter og speltkerner med rødebedehummus serveret ved siden af.

SQUASHFRIKADELLER – er en nem måde at få lidt ekstra grønt på.

© wichmann+bendtsen

Squashfrikadeller med hakket kylling, rødbedehumus, speltkerner og rodfrugter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ squash
  • 200 g hakket kyllingekød
  • ½ løg
  • ½ fed hvidløg
  • ½ æg
  • ½ dl finvalsede havregryn
  • ½ tsk. tørret timian
  • ¾ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Rødbedehummus:

  • ½ mellemstor rødbede
  • ½ ds. kikærter (240 g)
  • 1 fed hvidløg
  • ½ knsp. havsalt
  • ¼ tsk. stødt spidskommen
  • ¼ økocitron, saft og fintrevet skal
  • ¼ spsk. lys tahin
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ dl vand

Servering:

  • 250 g rodfrugter, groft snittede
  • ¼ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 37 g speltkerner
  • 37 g rucola
  • 1 spsk. ristede græskarkerner
  • ½ håndfuld friske spirer – kan udelades

Sådan gør du:

  • Riv squashen fint, og pres den fri for væde. Rør sammen med kylling, æg, finthakket løg og hvidløg, havregryn samt krydderier.
  • Lad farsen hvile i 30 min. på køl. Varm ovnen op til 200 gr. varmluft.
  • Form 16 små frikadeller, og fordel dem på en bageplade foret med bagepapir, og bag dem i ca. 20 min. – vend dem efter 10 min.
  • Del den skrællede rødbede i fire, bag i ovnfast fad ved 200 gr. i ca. 20 min., eller til den er mør.
  • Blend rødbeden med de øvrige ingredienser til hummussen. Tilsæt evt. lidt mere væske hvis nødvendigt.
  • Skær rodfrugter i mundrette stykker, og placér dem i et ovnfast fad, vend dem i olivenolie, og giv dem et drys salt og peber. Bag rodfrugterne i ovnen sammen med rødbeden og frikadellerne i ca. 20 min., eller til de er ved at være møre.
  • Kog speltkernerne i henhold til emballagen, og anret dem sammen med rucola, de bagte rodfrugter, græskarkernerne, de friske spirer, frikadellerne og rødbedehummussen.

TIPS

  • Du kan sagtens lave dellerne større. Så skal de bare bages lidt længere tid.
  • Du kan erstatte squash med gulerod.