Spinatvafler med kikærtesalat og frisk koriander

25 minutter
506 kcal

Sunde spinatvafler med kikærtesalat og frisk koriander – lige til at tage med på farten enten i madkassen eller picnickurven.

Spinatvafler med kikærtesalat

Spinatvafler med kikærtesalat og frisk koriander

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Spinatvafler, 4 stk.:

  • 3 mellemstore æg
  • 2 spsk. skyr
  • 1 dl boghvedemel
  • 1 håndfuld spinat
  • 1 håndfuld friske krydderurter
  • ½ tsk. bagepulver
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Kikærtesalat:

  • 2 stilke bladselleri
  • ½ peberfrugt
  • 1 forårsløg
  • 1 ds. kikærter
  • 2 spsk. peanuts
  • 2 spsk. skyr
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. karry
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Topping:

  • Frisk koriander

Sådan gør du

  • Tænd dit vaffeljern, så det kan varme op, mens du laver dejen. Blend alle ingredienser til vaffeldejen, til du har en jævn konsistens.
  • Smør evt. jernet med en lille smule fedtstof, hvis det ikke er udstyret med en slip-let-belægning. Hæld lidt dej i vaffeljernet og bag, til vaflerne er gennembagte og let gyldne.
  • Snit bladselleri, peberfrugt og forårsløg fint.
  • Rør alle ingredienser til kikærtesalaten grundigt sammen. Smag til med salt og peber.
  • Put kikærtesalaten i vaflerne, og pynt evt. med lidt frisk koriander.

TIP! Hvis du vil have kalorieindholdet ned under 500, kan du gemme halvdelen af fyldet til dagen efter. Så har morgendagens madpakke næsten smurt sig selv.