Skindstegt laks med ratatouille og kartofler

25 minutter
529 kcal

Send laksen en tur sydpå i selskab med en farvestrålende ratatouille og sprøde ovnkartofler. Hele herligheden er klar på bare 25 minutter.

Skindstegt laks med ratatouille og kartofler

LÆKKER LAKS på en farvestrålende bund af ratatouille.

© Wichmann + Bendtsen

Skindstegt laks med ratatouille og kartofler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 300 g kartofler
  • 4 tsk. koldpresset rapsolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 6 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 200 g aubergine
  • 200 g grøn squash
  • 4 tomater
  • 250 g laks, med skind
  • ½ citron
  • 1 bundt persille

Sådan laver du skindstegt laks med ratatouille og kartofler

  • Tænd ovnen på 200 gr. Skrub kartoflerne, og skær dem i grove tern. Pensl dem med rapsolie, og giv dem et drys salt og peber. Bag dem i ovnen i 25 min.
  • Skær løg og hvidløg fint, og steg dem i 2 tsk. olivenolie. Skær aubergine, squash og tomater i tern, og kom det i gryden sammen med endnu 2 tsk. olivenolie. Lad det simre i 15 min. Smag til med salt og peber.
  • Steg laksen i de sidste 2 tsk. olivenolie ved høj varme på begge sider: Først på skindsiden, til den er gylden – vend så fisken, sluk for varmen, og lad den stege færdig ved eftervarmen.
  • Læg laksen oven på ratatouillen, og anret med citronskiver og persille. Servér kartoflerne ved siden af.