Skindstegt laks med ratatouille og kartofler

25 minutter
529 kcal

Send laksen en tur sydpå i selskab med en farvestrålende ratatouille og sprøde ovnkartofler. Hele herligheden er klar på bare 25 minutter.

Skindstegt laks med ratatouille og kartofler

LÆKKER LAKS på en farvestrålende bund af ratatouille.

© Wichmann + Bendtsen

Skindstegt laks med ratatouille og kartofler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 300 g kartofler
  • 4 tsk. koldpresset rapsolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 6 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 200 g aubergine
  • 200 g grøn squash
  • 4 tomater
  • 250 g laks, med skind
  • ½ citron
  • 1 bundt persille

Sådan laver du skindstegt laks med ratatouille og kartofler

  • Tænd ovnen på 200 gr. Skrub kartoflerne, og skær dem i grove tern. Pensl dem med rapsolie, og giv dem et drys salt og peber. Bag dem i ovnen i 25 min.
  • Skær løg og hvidløg fint, og steg dem i 2 tsk. olivenolie. Skær aubergine, squash og tomater i tern, og kom det i gryden sammen med endnu 2 tsk. olivenolie. Lad det simre i 15 min. Smag til med salt og peber.
  • Steg laksen i de sidste 2 tsk. olivenolie ved høj varme på begge sider: Først på skindsiden, til den er gylden – vend så fisken, sluk for varmen, og lad den stege færdig ved eftervarmen.
  • Læg laksen oven på ratatouillen, og anret med citronskiver og persille. Servér kartoflerne ved siden af.

Tjek I FORM for flere lakseopskrifter.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background