Skindstegt laks med ratatouille og kartofler
Lækker laks

på en farvestrålende bund af ratatouille.

© Wichmann + Bendtsen

Skindstegt laks med ratatouille og kartofler

Send laksen en tur sydpå i selskab med en farvestrålende ratatouille og sprøde ovnkartofler. Hele herligheden er klar på bare 25 minutter.

6. november 2019 af Anne Larsen

Skindstegt laks med ratatouille og kartofler

2 personer

300 g kartofler
4 tsk. koldpresset rapsolie
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
1 løg
2 fed hvidløg
6 tsk. ekstra jomfruolivenolie
200 g aubergine
200 g grøn squash
4 tomater
250 g laks, med skind
½ citron
1 bundt persille

Sådan laver du skindstegt laks med ratatouille og kartofler

Tænd ovnen på 200 gr. Skrub kartoflerne, og skær dem i grove tern. Pensl dem med rapsolie, og giv dem et drys salt og peber. Bag dem i ovnen i 25 min.

Skær løg og hvidløg fint, og steg dem i 2 tsk. olivenolie. Skær aubergine, squash og tomater i tern, og kom det i gryden sammen med endnu 2 tsk. olivenolie. Lad det simre i 15 min. Smag til med salt og peber.

Steg laksen i de sidste 2 tsk. olivenolie ved høj varme på begge sider: Først på skindsiden, til den er gylden – vend så fisken, sluk for varmen, og lad den stege færdig ved eftervarmen.

Læg laksen oven på ratatouillen, og anret med citronskiver og persille. Servér kartoflerne ved siden af. 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 529 kcal
Protein: 30 g
Fedt: 28 g
Kulhydrat: 45 g
Kostfibre: 8 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: