Skindstegt laks med ratatouille og kartofler
Lækker laks

på en farvestrålende bund af ratatouille.

© Wichmann + Bendtsen

Skindstegt laks med ratatouille og kartofler

Send laksen en tur sydpå i selskab med en farvestrålende ratatouille og sprøde ovnkartofler. Hele herligheden er klar på bare 25 minutter.

Skindstegt laks med ratatouille og kartofler

2 personer

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 25 minutter

INGREDIENSER

300 g kartofler

4 tsk. koldpresset rapsolie

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

1 løg

2 fed hvidløg

6 tsk. ekstra jomfruolivenolie

200 g aubergine

200 g grøn squash

4 tomater

250 g laks, med skind

½ citron

1 bundt persille

Sådan laver du skindstegt laks med ratatouille og kartofler

  • Tænd ovnen på 200 gr. Skrub kartoflerne, og skær dem i grove tern. Pensl dem med rapsolie, og giv dem et drys salt og peber. Bag dem i ovnen i 25 min.
  • Skær løg og hvidløg fint, og steg dem i 2 tsk. olivenolie. Skær aubergine, squash og tomater i tern, og kom det i gryden sammen med endnu 2 tsk. olivenolie. Lad det simre i 15 min. Smag til med salt og peber.
  • Steg laksen i de sidste 2 tsk. olivenolie ved høj varme på begge sider: Først på skindsiden, til den er gylden – vend så fisken, sluk for varmen, og lad den stege færdig ved eftervarmen.
  • Læg laksen oven på ratatouillen, og anret med citronskiver og persille. Servér kartoflerne ved siden af. 

Næringsindhold pr. person:

Energi: 529 kcal

Protein: 30 g

Fedt: 28 g

Kulhydrat: 45 g

Kostfibre: 8 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: