Skindstegt laks med ratatouille og kartofler
2 personer
TIDSFORBRUG
Tid i alt: 25 minutter
INGREDIENSER
300 g kartofler
4 tsk. koldpresset rapsolie
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
1 løg
2 fed hvidløg
6 tsk. ekstra jomfruolivenolie
200 g aubergine
200 g grøn squash
4 tomater
250 g laks, med skind
½ citron
1 bundt persille
Sådan laver du skindstegt laks med ratatouille og kartofler
- Tænd ovnen på 200 gr. Skrub kartoflerne, og skær dem i grove tern. Pensl dem med rapsolie, og giv dem et drys salt og peber. Bag dem i ovnen i 25 min.
- Skær løg og hvidløg fint, og steg dem i 2 tsk. olivenolie. Skær aubergine, squash og tomater i tern, og kom det i gryden sammen med endnu 2 tsk. olivenolie. Lad det simre i 15 min. Smag til med salt og peber.
- Steg laksen i de sidste 2 tsk. olivenolie ved høj varme på begge sider: Først på skindsiden, til den er gylden – vend så fisken, sluk for varmen, og lad den stege færdig ved eftervarmen.
- Læg laksen oven på ratatouillen, og anret med citronskiver og persille. Servér kartoflerne ved siden af.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 529 kcal
Protein: 30 g
Fedt: 28 g
Kulhydrat: 45 g
Kostfibre: 8 g