Ramen-suppe med æg, nudler, kylling og grønt

30 minutter
348 kcal

Se her, hvor nemt laver du den lækre, japanske ramen-suppe.

Skål med ramen

Har du ikke prøvet ramensuppe endnu? Så kan denne opskrift varmt anbefales!

© wichmann+bendtsen

Ramen-suppe med smilende æg, nudler, kylling og grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 kyllingebrystfileter
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Teryiaki (en tyk, sød sojasauce)
  • 2 æg
  • ½ liter god hønsebouillon
  • 1 fed hvidløg
  • Ingefær, mængde som hvidløg
  • 8 grønne bønner
  • Havsalt
  • Koldpresset rapsolie
  • 25 g nudler, fx boghvede
  • 1 blade sølvbede eller pak-choi
  • ½ håndfuld spæd spinat
  • ½ håndfuld koriander
  • ½ håndfuld thaibasilikum

Sådan laver du ramen-suppe

  • Gnid kyllingefileterne med olie, brun dem på hver side på panden, og skru ned for varmen.
  • Steg dem færdige 5-6 min. på hver side.
  • Det sidste minut dryppes fileterne med teryiaki og steges så hurtigt på begge sider.
  • Teryiakien vil karamellisere let på overfladen.
  • Lad kødet trække, og skær det i skiver lige inden serveringen.
  • Kog æggene smilende i 7 min.
  • Opvarm bouillonen.
  • Pil hvidløg, skræl ingefær, og skær begge dele i fine tern.
  • Kom det i suppen.
  • Gør bønnerne i stand, og kog dem 3 min. i letsaltet vand med dryp af rapsolie.
  • Kom dem i en sigte, og del dem på langs.
  • Kog nudlerne.
  • Gør sølvbede, spinat og krydderurter i stand.
  • Kom sølvbede og spinat i suppen.
  • Smag til, og anret ramen-suppen i skåle med fyld, kylling, æg og de to slags krydderurter.

Har suppen givet dig smag for det asiatiske køkken? Så prøv også denne asiatiske misosuppe med svampe.