Tomattærte med hyldeblomst

1,5 time
301 kcal

Denne tomattærte med hyldeblomster, spinat og feta er perfekt til lange sommeraftener.

Sommerens bedste opskrifter.

Tomat-hyldeblomst tærte

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Dej

  • ½ dl havregryn
  • ½ dl mandelmel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. fiberHUSK
  • æg
  • 1⅓ spsk. vand
  • Havsalt

Fyld

  • ¼ løg
  • ⅓ tsk. oregano
  • ¼ tsk. chili
  • ¼ tsk. muskatnød
  • 10 g feta
  • ½ håndfuld spinatblade
  • ⅓ tsk. olie til panden
  • 1⅓ æg
  • ⅓ dl hytteost
  • ⅓ dl hyldeblomster

Topping

  • 1⅓ tomater

Sådan laver du tomattærten

  • Ælt dejen sammen, lad den stå i 10 min. og pres den ud i en tærte­form.

  • Stik med en gaffel, og bag i 10 min. ved 175 grader varmluft.

  • Skær løg i skiver, og steg dem på panden med krydderier, feta og spinat i 5 min.

  • Kom fyldet på tærtebunden, pisk æg, hytteost og hyldeblomster, og hæld det over.

  • Skær tomaterne i tynde skiver, og læg dem ovenpå.

  • Bag tærten i 45 min. ved 175 grader varmluft.