Sommerens bedste opskrifter.

Tomattærte med hyldeblomst

Denne tomattærte med hyldeblomster, spinat og feta er perfekt til lange sommeraftener.

17. juni 2015 af Michelle Kristensen

Tomat-hyldeblomst tærte

6 personer
Dej

2 dl havregryn
2 dl mandelmel
½ tsk. bagepulver
2 tsk. fiberHUSK
1 æg
4 spsk. vand
Havsalt

Fyld

½ løg
1 tsk. oregano
½ tsk. chili
½ tsk. muskatnød
30 g feta
2 håndfulde spinatblade
1 tsk. olie til panden
4 æg
1 dl hytteost
1 dl hyldeblomster

Topping

4 tomater


Sådan laver du tomattærten

  • Ælt dejen sammen, lad den stå i 10 min. og pres den ud i en tærte­form.
  • Stik med en gaffel, og bag i 10 min. ved 175 grader varmluft.
  • Skær løg i skiver, og steg dem på panden med krydderier, feta og spinat i 5 min.
  • Kom fyldet på tærtebunden, pisk æg, hytteost og hyldeblomster, og hæld det over.
  • Skær tomaterne i tynde skiver, og læg dem ovenpå.
  • Bag tærten i 45 min. ved 175 grader varmluft.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler