Tomat-tærte med hytteost og spinat

1,5 time
301 kcal

Lyst til tærte? Så vil vi foreslå denne lækre tomat-tærte med hytteost og spinat. Superlækker – såvel til aftensmad som på buffetbordet.

Aflang tomattærte med hytteost

VILD MED TOMATER? Så vil du elske denne skønne tomattærte med hytteost og spinat. Tærten er bagt helt uden hvedemel men med havregryn og mandelmel i stedet.

© wichmann+bendtsen

Tomat-tærte med hytteost og spinat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Dej

  • ½ dl havregryn
  • ½ dl mandelmel
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. fiberHUSK
  • æg
  • 1⅓ spsk. vand
  • Havsalt

Fyld

  • ¼ løg
  • ⅓ tsk. oregano
  • ¼ tsk. chili
  • ¼ tsk. muskatnød
  • 10 g feta
  • ½ håndfuld spinatblade
  • ⅓ tsk. olie til panden
  • 1⅓ æg
  • ⅓ dl hytteost
  • ⅓ dl hyldeblomster

Topping

  • 1⅓ tomater

Sådan laver du tomat-tærte med hytteost:

  • Ælt dejen sammen, lad den stå i 10 min. og pres den ud i en tærteform.
  • Stik med en gaffel, og bag i 10 min. ved 175 grader varmluft.
  • Skær løg i skiver, og steg dem på panden med krydderier, feta og spinat i 5 min.
  • Kom fyldet på tærtebunden, pisk æg, hytteost og hyldeblomster, og hæld det over.
  • Skær tomaterne i tynde skiver, og læg dem ovenpå.
  • Bag tærten i 45 min. ved 175 grader varmluft.

Kan du ikke få fat i hyldeblomster, kan du sagtens lave tærten uden.

Læs også: Sunde og lækre tærte-opskrifter