Rødbedefrikadelle med rødkål

Rødbede gør dine frikadeller både flotte og sunde. Rødkålen laver vi med vanilje, kanel og stjerneanis.

13. december 2010 af I FORM

Kalvefrikadeller med rødbede

4 personer

100 g skrællet rå rødbede
1 lille skalotteløg
400 g magert hakket kalvekød (gerne hakket 2 gange)
1 æg
1 dl havregryn
Havsalt og friskkværnet sort peber
Ekstra jomfruolivenolie til stegning

Varm rødkål

1 rødløg
1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
¾ lille rødkål
1 stang vanilje
1 stang kanel
2 stjerneanis
1 dl æblemost
4 spsk. agavesirup el. lyst rørsukker
140 g tranebær
6 kumquats
Havsalt og friskkværnet sort peber

LÆS OGSÅ: 7 lækre opskrifter på sunde frikadeller

Tilberedning

Skær rødbede og løg i bittesmå tern. Rør kødet med rødbede og løg, æg, havregryn, salt og peber. Form frikadeller, og steg dem på en slip let-pande. Dernæst rødkålen: Skær løget fint, og steg det blødt og blankt i olie. Snit imens rødkålen, og kom det i gryden sammen med vaniljestykker, kanel, stjerneanis og æblemost. Lad det simre i 5 minutter. Kom sukker/sirup, tranebær og kumquats ved. Krydr let med salt og peber. Lad kålen simre i yderligere 12 minutter, og smag til.

Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: