Rødbedefrikadelle med rødkål

Rødbede gør dine frikadeller både flotte og sunde. Rødkålen laver vi med vanilje, kanel og stjerneanis.

Kalvefrikadeller med rødbede

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 45 minutter

INGREDIENSER

100 g skrællet rå rødbede

1 lille skalotteløg

400 g magert hakket kalvekød (gerne hakket 2 gange)

1 æg

1 dl havregryn

Havsalt og friskkværnet sort peber

Ekstra jomfruolivenolie til stegning

Varm rødkål

1 rødløg

1 tsk. ekstra jomfruolivenolie

¾ lille rødkål

1 stang vanilje

1 stang kanel

2 stjerneanis

1 dl æblemost

4 spsk. agavesirup el. lyst rørsukker

140 g tranebær

6 kumquats

Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Skær rødbede og løg i bittesmå tern.
  • Rør kødet med rødbede og løg, æg, havregryn, salt og peber.
  • Form frikadeller, og steg dem på en slip let-pande.
  • Dernæst rødkålen: Skær løget fint, og steg det blødt og blankt i olie.
  • Snit imens rødkålen, og kom det i gryden sammen med vaniljestykker, kanel, stjerneanis og æblemost. Lad det simre i 5 minutter.
  • Kom sukker/sirup, tranebær og kumquats ved. Krydr let med salt og peber.
  • Lad kålen simre i yderligere 12 minutter, og smag til.

LÆS OGSÅ: 9 sunde og lækre rødkålssalater

Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter

næringsindhold pr. person

Energi: 438 kcal

Protein: 29 g

Fedt: 14,9 g

Kulhydrat: 51 g

Kostfibre: 7,8 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: