Rødbedefrikadelle med rødkål

45 minutter
438 kcal

Rødbede gør dine frikadeller både flotte og sunde. Rødkålen laver vi med vanilje, kanel og stjerneanis.

Kalvefrikadeller med rødbede

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g skrællet rå rødbede
  • ½ lille skalotteløg
  • 200 g magert hakket kalvekød (gerne hakket 2 gange)
  • ½ æg
  • ½ dl havregryn
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • Ekstra jomfruolivenolie til stegning
  • 50 g skrællet rå rødbede
  • ½ lille skalotteløg
  • 200 g magert hakket kalvekød (gerne hakket 2 gange)
  • ½ æg
  • ½ dl havregryn
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • Ekstra jomfruolivenolie til stegning

Varm rødkål

  • ½ rødløg
  • ½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • lille rødkål
  • ½ stang vanilje
  • ½ stang kanel
  • 1 stjerneanis
  • ½ dl æblemost
  • 2 spsk. agavesirup el. lyst rørsukker
  • 70 g tranebær
  • 3 kumquats
  • Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Skær rødbede og løg i bittesmå tern.

  • Rør kødet med rødbede og løg, æg, havregryn, salt og peber.

  • Form frikadeller, og steg dem på en slip let-pande.

  • Dernæst rødkålen: Skær løget fint, og steg det blødt og blankt i olie.

  • Snit imens rødkålen, og kom det i gryden sammen med vaniljestykker, kanel, stjerneanis og æblemost. Lad det simre i 5 minutter.

  • Kom sukker/sirup, tranebær og kumquats ved. Krydr let med salt og peber.

  • Lad kålen simre i yderligere 12 minutter, og smag til.

LÆS OGSÅ: 9 sunde og lækre rødkålssalater

Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter


Newsletter background