Omelet med bønner
© wichmann+bendtsen

Omelet med bønner og ærteskud

Er aftensmaden uoverskuelig i en travl og stresset hverdag? Så er der hjælp at hente her. Denne omelet med fyld kan f.eks. laves på bare 20 minutter.

Omelet med bønner og ærteskud

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Tid i alt: 20 minutter

INGREDIENSER

200 g grønne bønner

Havsalt

Koldpresset rapsolie

2 tsk. ekstra jomfruolivenolie

4 æg

Sort peber, friskkværnet

Ærteskud

2 skive rugbrød, ristet

Sådan gør du

  • Kom bønnerne i en gryde med et drys salt. Dryp med rapsolie. Hæld kogende vand over, og kog bønnerne op i ca. 1 minut. Lad dem dryppe godt af.
  • Rist halvdelen af bønnerne let på en slip-let-pande i olivenolie. Pisk 2 af æggene med en gaffel, og krydr let med salt og peber. Hæld æggemassen over bønnerne, og steg nu den første omelet. Løft kanterne med en paletkniv, så æggemassen løber ind under. Vend omeletten, når den er stabil. Det gør du nemmest ved at lade omeletten glide over på et grydelåg og vende den tilbage på panden, hvor den steges færdig.
  • Gentag processen, og lav den anden omelet. Har du to pander, så lav begge omeletter samtidigt.
  • Anret med ærteskud, og servér en skive ristet rugbrød til hver omelet.

Næringsindhold pr. person (uden brød)

Energi: 389 kcal

Protein: 19 g

Fedt: 22,3 g

Kulhydrat: 32,2 g

Kostfibre: 7,3 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: