Omelet med bønner og ærteskud

20 minutter
389 kcal

Er aftensmaden uoverskuelig i en travl og stresset hverdag? Så er der hjælp at hente her. Denne omelet med fyld kan f.eks. laves på bare 20 minutter.

Omelet med bønner

Omelet med bønner og ærteskud

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g grønne bønner
  • Havsalt
  • Koldpresset rapsolie
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 4 æg
  • Sort peber, friskkværnet
  • Ærteskud
  • 2 skiv. rugbrød, ristet

Sådan gør du

  • Kom bønnerne i en gryde med et drys salt. Dryp med rapsolie. Hæld kogende vand over, og kog bønnerne op i ca. 1 minut. Lad dem dryppe godt af.

  • Rist halvdelen af bønnerne let på en slip-let-pande i olivenolie. Pisk 2 af æggene med en gaffel, og krydr let med salt og peber. Hæld æggemassen over bønnerne, og steg nu den første omelet. Løft kanterne med en paletkniv, så æggemassen løber ind under. Vend omeletten, når den er stabil. Det gør du nemmest ved at lade omeletten glide over på et grydelåg og vende den tilbage på panden, hvor den steges færdig.

  • Gentag processen, og lav den anden omelet. Har du to pander, så lav begge omeletter samtidigt.

  • Anret med ærteskud, og servér en skive ristet rugbrød til hver omelet.