Græskarsuppe med sprøde selleritern

50 minutter
288 kcal

Varm dig på denne cremede græskarsuppe med en spændende smagsvariation.

Spicy græskarsuppe

Græskarsuppe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg hokkaido eller græskar
  • ½ liter grønsagsbouillon eller vand
  • ½ gult løg
  • ½ fed hvidløg
  • 2 skiv. ingefær
  • ½ rød chili
  • ½ bundt frisk timian
  • 1 ubehandlede appelsiner
  • 1 spsk. olivenolie
  • ¼ selleri
  • 2 skiv. grovbrød
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber

Sådan laver du græskarsuppeTips til græskarsuppen

  • Del græskarret, fjern kerner og skræl, og skær kødet i tern. Læg dem i en gryde, og hæld bouillon eller vand over. Hak løg og hvidløg, og skær ingefær i skiver. Halver chilien, fjern kernerne.
  • Bind timian i et bundt. Kom det hele ved suppen på en gang, og lad den simre i 30 minutter. Pres appelsinerne, og riv skallen. Kom saften fra appelsiner i suppen, og smag til med revet skal.
  • Blend til sidst græskarsuppen med olie, og smag til med salt og peber.
  • Skær sellerien i små tern, gnid dem med lidt ekstra olie, salt og peber. Rist dem på panden, og kom dem oven på græskarsuppen ved servering sammen med lidt græskarkerner. Spis brød til.

Derfor er græskar så sundt for dig.