Løgsuppe med ostebrød

30 minutter
434 kcal

30 minutter. Mere skal du ikke bruge for at tilberede og servere denne formidable løgsuppe. Velbekomme!

Skål med løgsuppe

Løgsuppe med ostebrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 400 g løg, et mix af alm. løg og rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 buket timian, bundet
  • 1 liter kyllinge- eller grøntsagsbouillon
  • 2 laurbærblade
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 tsk. balsamico
  • 2 skiv. fuldkornsbrød, ca. 70 g pr. stk.
  • 100 g ost, fx gruyère
  • Lidt bredbladet persille

Sådan laver du løgsuppe med ostebrød

  • Skær løg i skiver og hvidløg i små tern, og steg dem i olie under jævnlig omrøring i ca. 15 min., til de er mørke og karamelliserede.

  • Kom timian, bouillon og laurbærblade ved, og lad suppen simre i 10 min. Smag til med salt, peber og balsamico.

  • Rist brødskiverne, top med revet ost, og stil dem i ovnen under grill, til osten er smeltet og gylden.

  • Fjern timianbuketten, og hæld suppen op i to suppeskåle. Læg evt. brødet op i suppen, eller servér det ved siden af. Top med skåret persille.

TIP!

Suppen kan tilberedes uden brød og med osten direkte i suppen. Du kan også vælge at spise ristet rugbrød til.