Laks med tomatsalat, basilikumpesto og kartofler

30 minutter
617 kcal

I hverdagens travlhed kan det være svært at være kreativ med aftensmaden. Vi hjælper dig på vej, og giver dig her en lækker opskrift, der dækker en del af ugens fiskebehov. Og så tager det kun 30 minutter at fremtrylle denne smagfulde ret!

Laks med tomatsalat, basilikumspesto og kartofler

FÅ FISK I HVERDAGEN – med denne lækre lakseret.

© wichmann+bendtsen

Laks med tomatsalat, basilikumpesto og kartofler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 400 g kartofler, gerne små
  • 300 g små tomater
  • 2 små skalotteløg
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 1 spsk. basilikumpesto
  • 2 laksefileter a 125 g
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 1 håndfuld dild
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 citron eller lime

Basilikum-pesto:

  • 2 dl pinjekerner
  • 1 bundt basilikum
  • 100 g parmesan
  • 2 dl ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Lidt citronsaft

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, og kog dem.
  • Rist pinjekerner til pestoen, og blend disse med basilikum, fintrevet parmesan og olie. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Skær tomaterne i halve eller kvarter, skær løg i fine skiver og nip basilikumblade. Anret tomaterne med løg, basilikum og pesto.
  • Steg laksefileterne gyldne på begge sider i olivenolie, ca. 3-4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
  • Nip dild, skær citron i fine skiver, og anret laksen med dette ved siden af tomatsalaten. Server kartofler til – også med et let drys dild.