Kyllingesalat med jordbær

15 minutter
518 kcal

Kan vi friste med en frisk og sund sommersalat?

Tallerken med grøn salat

Kyllingesalat med jordbær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 150 g jordbær
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 300 g kyllingefilet
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. smør
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 200 g grønne bønner
  • Koldpresset rapsolie
  • 100 g hjertesalat
  • 1 håndfuld basilikumblade

Dressing:

  • ½ dl koldpresset rapsolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ tsk. akaciehonning
  • ½ tsk. dijonsennep, evt. grov

Tilbehør:

  • 2 skiv. rugbrød

Sådan laver du kyllingesalat

  • Gør jordbærrene i stand, og skær dem i halve på langs.
  • Rist pinjekernerne på en tør pande.
  • Skær kyllingefileterne i tern, og steg dem i olivenolie og smør.
  • Krydr med salt og peber. Lad dem køle lidt af.
  • Gør bønnerne i stand, og kog dem i letsaltet vand med et dryp rapsolie i 2 min.
  • Hæld straks vandet fra, lad bønnerne afkøle, og del dem på langs.
  • Skyl salaten.
  • Anret den med bønner, kylling, jordbær, basilikum og pinjekerner.
  • Pisk dressingen, smag til, og dryp to spiseskefulde over salaten.
  • Servér rugbrød til.