Klassisk kylling i karry med kokosmælk, ris og blomkål

30 minutter
646 kcal

Vi har givet den skønne hverdagsret et friskt pust, og tilføjet æbler og blomkål til familieklassikeren kylling i karry. Prøv I FORMs sunde og lækre alternativ!

Kylling i karry med ris og blomkål

KYLLING I KARRY ER EN FARVERIG BØRNEFAMILIE-KLASSIKER – Styrken kan du variere med mængden af karry.

© wichmann+bendtsen

Klassisk kylling i karry med kokosmælk, ris og blomkål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g kyllingebryst
  • Havsalt
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g blomkål
  • 1 lille æble
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. karry
  • 2 dl kokosmælk
  • 2 dl vand
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • Sort peber, friskkværnet

Tilbehør:

  • 50 g brune ris
  • 200 g blomkål

Sådan gør du

  • Kog risene i henhold til anvisningen på emballagen, og kog kyllingen i letsaltet vand i 15 min. i en anden gryde.
  • Pil og hak løg og hvidløg. Skær blomkål i mindre buketter og æble i tern.
  • Svits løg, hvidløg, æble og karry i olie. Tilsæt blomkålen, når løgene er gennemsigtige.
  • Kom kokosmælk, vand, bouillonterning, salt og peber ved grøntsagsblandingen.
  • Lad simre under låg i ca. 10 min., til blomkålen er mør.
  • Blend sovsen til en ensartet masse.
  • Pluk kyllingebryst i mindre stykker og kom i sovsen. Lad retten simre i yderligere et par min.
  • Riv blomkål, og bland med de kogte ris.
  • Servér kylling i karry til blomkålsris-blandingen.

TIP! Du kan også rive noget squash med i sovsen og dermed få ekstra grønt.

TIP! Har du en rest kogt kylling, fx fra frokosten, er retten lynhurtig at bikse sammen.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Resten af året gratis


Newsletter background