Klassisk kylling i karry med kokosmælk, ris og blomkål

30 minutter
646 kcal

Vi har givet den skønne hverdagsret et friskt pust, og tilføjet æbler og blomkål til familieklassikeren kylling i karry. Prøv I FORMs sunde og lækre alternativ!

Kylling i karry med ris og blomkål

KYLLING I KARRY ER EN FARVERIG BØRNEFAMILIE-KLASSIKER – Styrken kan du variere med mængden af karry.

© wichmann+bendtsen

Klassisk kylling i karry med kokosmælk, ris og blomkål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g kyllingebryst
  • Havsalt
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 250 g blomkål
  • 1 lille æble
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. karry
  • 2 dl kokosmælk
  • 2 dl vand
  • ½ grøntsagsbouillonterning
  • Sort peber, friskkværnet

Tilbehør:

  • 50 g brune ris
  • 200 g færdigrevet blomkål

Sådan gør du

  • Kog risene i henhold til anvisningen på emballagen, og kog kyllingen i letsaltet vand i 15 min. i en anden gryde.
  • Pil og hak løg og hvidløg. Skær blomkål i mindre buketter og æble i tern.
  • Svits løg, hvidløg, æble og karry i olie. Tilsæt blomkålen, når løgene er gennemsigtige.
  • Kom kokosmælk, vand, bouillonterning, salt og peber ved grøntsagsblandingen.
  • Lad simre under låg i ca. 10 min., til blomkålen er mør.
  • Blend sovsen til en ensartet masse.
  • Pluk kyllingebryst i mindre stykker og kom i sovsen. Lad retten simre i yderligere et par min.
  • Bland blomkål med de kogte ris.
  • Servér kylling i karry til blomkålsris-blandingen.

TIP! Du kan også rive noget squash med i sovsen og dermed få ekstra grønt.

TIP! Har du en rest kogt kylling, fx fra frokosten, er retten lynhurtig at bikse sammen.

Læs også: Kylling i karry med grøntsager og ris