Sunde opskrifter Aftensmad Porchetta ... Porchetta med salvie og bagte æbler 5 timer Skru op for smagen og få rigeligt med sprøde svær med denne italiensk rullesteg med salvie, bagte æbler og rødløg. Af Anne Larsen og Martin Kreutzer 16. november 2014 Undgå stress og røde kinder denne jul, og invitere dine gæster til sund julemad. Porchetta med salvie og bagte æbler Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 Pers. Porchetta med salvie ¼ porchetta på ca. 1 kg (eller svinekam) ¼ bundt salvie Havsalt Bagte æbler og rødløg 1 elstaræbler eller lignende syrligt og sprødt æble ¼ bundt salvie 1 rødløg Glaserede skalotteløg ½ skalotteløg ¼ tsk. ekstra jomfruolivenolie Havsalt ⅓ spsk. agavesirup (eller akaciehonning) Sådan gør du Porchetta med salvie Tænd ovnen på 150 grader. Gnid stegen med havsalt, og læg salvieblade på oversiden. Læg stegen i et ovnfast fad, og stil det i ovnen i 4 timer. Hvis ikke sværen er sprød, så skru op til 220 grader de sidste 10 minutter. Kødet bliver lidt som pulled pork. Bagte æbler og rødløg Udstik æblerne, og prop lidt salvie ned i midten af æblerne. Skru temperaturen i ovnen op til 200 grader, når stegen er færdig og står på bordet i det varme fad under et klæde og venter på udskæring. Stil løgene ind i ovnen, og lad dem bage i 20 minutter. Stil æblerne ind til løgene, og lad dem bage med i 20 minutter. Glaserede skalotteløg Skær løgene, og steg dem kort tid i olivenolie ved middelvarme, til de er blanke og bløde. Kom sirup ved, og vend løgene godt. Anret skiver af steg med de bagte løg og æbler samt de glaserede skalotteløg. Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter LøgÆbleJulJulemad