Undgå stress og røde kinder denne jul, og invitere dine gæster til sund julemad.

Porchetta med salvie og bagte æbler

Skru op for smagen og få rigeligt med sprøde svær med denne italiensk rullesteg med salvie, bagte æbler og rødløg.

17. november 2014 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Porchetta med salvie

12 personer

1 porchetta på ca. 1 kg (eller svinekam)
Et lille bdt. salvie
Havsalt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader.
  • Gnid stegen med havsalt, og læg salvieblade på oversiden.
  • Læg stegen i et ovnfast fad, og stil det i ovnen i 4 timer.
  • Hvis ikke sværen er sprød, så skru op til 220 grader de sidste 10 minutter.
  • Kødet bliver lidt som pulled pork.


Bagte æbler og rødløg

6 elstaræbler eller lignende syrligt og sprødt æble
Et lille bdt. salvie
6 rødløg

Sådan gør du

  • Udstik æblerne, og prop lidt salvie ned i midten af æblerne.
  • Skru temperaturen i ovnen op til 200 grader, når stegen er færdig og står på bordet i det varme fad under et klæde og venter på udskæring.
  • Stil løgene ind i ovnen, og lad dem bage i 20 minutter.
  • Stil æblerne ind til løgene, og lad dem bage med i 20 minutter.


Glaserede skalotteløg

3 skalotteløg
1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
Havsalt
2 spsk. agavesirup (eller akaciehonning)

Sådan gør du

  • Skær løgene, og steg dem kort tid i olivenolie ved middelvarme, til de er blanke og bløde.
  • Kom sirup ved, og vend løgene godt.
  • Anret skiver af steg med de bagte løg og æbler samt de glaserede skalotteløg.


Lav traditionel julemad i nye og sundere klæder med I FORMs juleopskrifter

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler