Indisk dhal i grøn version

30 minutter
594 kcal

Lad duften og forventningerne brede sig, mens du hygger dig under et tæppe i sofaen eller løber en tur. Prøv vores opskrift på indisk dhal i en grøn version – kodeordet er kort tid i køkkenet. Velbekomme!

Indisk dhal i grøn version, opskrift

BÅDE LINSER OG QUINOA ER PROPFYLDT MED PROTEIN — og derfor geniale i retter uden kød.

© wichmann+bendtsen

Indisk dhal i grøn version

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ spsk. frisk ingefær
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ squash
  • ¼ broccoli
  • frisk chili
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ ds. kokosmælk
  • ¼ liter grøntsagsbouillon
  • 1½ dl grønne linser
  • 1 spsk. grøn karrypasta
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ¼ lime, saften

Tilbehør:

  • 75 g quinoa
  • 2 spsk. yoghurt naturel
  • Friske krydderurter, fx basilikum

Sådan gør du

  • Hak alle grøntsager fint, og sautér i olivenolie i en stor gryde ved middel varme i 5 min.
  • Tilsæt de resterende ingredienser på nær limesaften, og bring i kog. Lad simre under låg i ca. 20 min.
  • Kog quinoa i henhold til anvisningen på emballagen.
  • Smag dhalen til med lime.
  • Put quinoa i bunden af fire skåle. Hæld dhal på, og top hver portion med yoghurt og friske krydderurter.

TIP! Du kan skrue op og ned for chilien efter smag, og hvis du ikke holder igen med kalorierne, er det lækkert med et naanbrød til.

TIP! Du kan nemt justere konsistensen ved at skrue på kogetiden. Ønsker du den mere fast, lader du den blot simre i længere tid.