Hakkebøf med sommergrønt

30 minutter
553 kcal

Få sund og nærende aftensmad på bordet på kun 30 minutter. Her er det grillet hakkebøf med sommergrøntsager.

Hakkebøf med sommergrønt

Hakkebøf med sommergrønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

2 personer

  • 40 g quinoa
  • 200 g aspargeskål/broccolini eller broccoli
  • Koldpresset rapsolie
  • 2 gulerødder, evt. de lilla
  • 300 g hakket oksekød, max 10 % fedt
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 100 g edamamebønner (fra frost/uden skal)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 1 håndfuld ærteskud

Sådan gør du

  • Kog quinoa ifølge emballagens anvisning - og hæld den i en sigte.

  • Gør kålen i stand, og skær den groft. Kom den i en gryde, drys let med salt, dryp med olie, hæld kogende vand over, kog op, og hæld straks vandet fra. Lad kålen afdryppe i en sigte.

  • Skrub gulerødder, og skær dem i skiver.

  • Form og “hak” to bøffer med en kniv, krydr med salt og peber.

  • Grill dem, steg dem, eller bag dem i ovnen i ca. 15 minutter ved 200 grader.

  • Steg gulerødder i olivenolie på en stor pande, steg edamamebønnerne med plus presset hvidløg.

  • Vend quinoa, kål og citronsaft i det let stegte sammen med den sidste spiseskefuld olivenolie.

  • Anret bøfferne med det lune grønne med ærteskud.