Hakkebøf med stegte grøntsager

30 minutter
508 kcal

Pep den traditionelle hakkebøf op med stegte grøntsager og tomatconcassé. Middagen tager ikke mere end 30 minutter.

Tallerken med bøf og grønt

Hakkebøf med grøntsager og tomatconcassé

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

2 personer

  • 8 tomater
  • 1 spsk. dijonvinaigrette*
  • 300 g hakket kalve- eller oksekød, max 10 % fedt
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Friskkværnet sort peber
  • ½ spidskål
  • 200 g broccoli i store buketter
  • Citron
  • 1 dl ekstrafine ærter
  • Koldpresset rapsolie

Dijonvinaigrette

  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 1 skvis havsalt
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 1 dl koldpresset rapsolie

Sådan laver du hakkebøf med grønt og tomatconcassé

  • Skær tomaterne i kvarter, fjern kernerne, og skær kødet i tern. Vend ternene i 1 spsk. vinaigrette.

  • Form 2 bøffer, og “hak” dem på begge sider. Gnid med olivenolie, og steg/grill dem.

  • Krydr dem med salt og friskkværnet peber undervejs.

  • Skær spidskålen fint på et man­dolinjern. Steg den i 2 tsk. olivenolie, kom broccolibuketterne ved, og steg videre. Giv kålen et let drys salt og lidt citronsaft.

  • Overhæld ærterne med kogende vand, et let drys salt og dryp af rapsolie, kog op, og dræn straks.

  • Anret bøffen med ærter og tomatconcassé - og kål ved siden af.

  • *dijonvinaigrette

    1 spsk. dijonsennep piskes med 0,5 dl hvidvinseddike og et nip havsalt,

    mættes med 1 dl ekstra jomfruolivenolie og 1 dl koldpresset rapsolie – under piskning.

    Smages til med salt og friskkværnet sort peber.