Sund vegetar grøntsagstærte med gedeost

50 minutter
680 kcal

Tærten er oplagt at lave uden kød, da du får protein fra æg og ost, men du kan også komme små tern af pølse, kyllingekød eller bacon i.

Grøntsagstærte

TÆRTE – der hurtigt kan blive fast inventar i din opskriftssamling.

© Betina Hastoft

Sund vegetar-grøntsagstærte med gedeost

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 87 g hvedemel
  • 35 g fuldkornsmel
  • ¼ tsk. fint salt
  • 75 g smør
  • ½ æg
  • Evt. vand
  • 50 g friskost med hvidløg
  • 1 gulerødder
  • ¼ knoldselleri
  • ¼ squash
  • Havsalt
  • 1 timiankviste
  • ½ rosmarinkvist
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 50 g gedeost
  • ½ hovedsalat

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Bland mel og salt, og smuldr smørret ned i blandingen.
  • Saml dejen med æg og evt. lidt vand. Ælt igennem, og tryk dejen flad.
  • Læg dejen på et stykke bagepapir, og put i en tærteform (ca. 24 cm i diameter). Pres dejen op, så der dannes en kant hele vejen rundt. Smør tærtebunden med friskost.
  • Skær gulerødder, knoldselleri og squash i tynde skiver. Blanchér gulerod og selleri i 2 min. i letsaltet vand.
  • Læg på tærtebunden sammen med squashskiverne.
  • Krydr med timian, rosmarin, salt og peber, og spray med en my olivenolie.
  • Bag nederst i ovnen i 15 min.
  • Skær gedeost i skiver, fordel på tærten, og flyt den til midterste ovnribbe. Bag i 15 min. mere.
  • Nyd tærten lun med frisksnittet grøn salat til.

TIP Grøntsagerne kan varieres med, hvad der lige er i sæson. Om sommeren vil hakket spinat og peberfrugter fx være et hit.