Grøn squashpizza med pesto og grillede artiskokker

30 minutter
442 kcal

Du har sikkert allerede prøvet pizza på blomkålsbund, men hvad med en pizza på squashbund? Få den lækre opskrift på en grøn squashpizza med pesto her.

Pizza

Grøn squashpizza med pesto og grillede artiskokke

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer / 1 pizza

Bund

  • 2 squash
  • 50 g mozzarella, revet
  • 1 æg
  • ½ dl fuldkornshvedemel
  • ½ dl hvedemel
  • ½ tsk. havsalt
  • ½ tsk. sort peber, friskkværnet

Pesto

  • 40 g pinjekerner
  • 3 håndfuld basilikum
  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • ½ citron, saften
  • 40 g parmesan, revet
  • 1 fed hvidløg, tilpas mængde til dine smagsløg
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Topping

  • 2 håndfuld spinat
  • 100 g grillede artiskokker
  • 1 forårsløg
  • 8 grønne oliven
  • 30 g fetaost, smuldret
  • 1 håndfuld basilikum

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 225 gr.
  • Blend alle ingredienserne til pestoen. Hæld den på glas, og sæt til side.
  • Riv squash helt fint, og brug et rent viskestykke til at presse al overskydende væske ud af den. Put den revne squash i en skål med de øvrige ingredienser til bunden, og rør sammen.
  • Fordel dejen på en bageplade foret med bagepapir, og bag i cirka 20 min. Den skal være gyldenbrun og fast.
  • Skru ovnen ned til 200 gr. Put 2 spsk. pesto, spinat, artiskokker, forårsløg, oliven og feta på bunden, og bag i 5 min.
  • Servér pizzaen med lidt frisk basilikum på toppen.

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background