Tallerken med steak, rødt og grønt
© wichmann+bendtsen

Grillet steak med hvidløg

Server denne saftige steak med rødt og grønt - og familien vil takke dig resten af dagen!

Grillet steak med hvidløg til rucola og rødbede

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

300 g rødbede, nettovægt

Koldpresset rapsolie

Havsalt

2 spsk. vinaigrette*

4 salvieblade

2 fed hvidløg

Ekstra jomfruolivenolie

100 g rucola

2 kalvesteaks a ca. 150 g af mørbrad

Kværnet sort peber

Mørk vinaigrette:

1 spsk. dijonsennep

½ dl mørk balsamicoeddike

2 dl ekstra jomfruolivenolie

havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne, og skær i tern.
  • Vend dem i en anelse koldpresset rapsolie og lidt salt i en skål eller i en plasticpose.
  • Læg dem på bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 15 minutter.
  • Vend de lune rødbedetern i vinaigrette.
  • Skær hvidløg i fine skiver på et snittejern.
  • Steg disse gyldne i olivenolie – det går lynhurtigt – brug din pincet, og læg dem på fedtsugende papir.
  • Steg derefter salviebladene i samme olie – det går endnu hurtigere!
  • Læg også disse på fedtsugende papir.
  • Skyl og slyng rucola ren og tør.
  • Dup kødet tørt, og smør det med olivenolie, hvis du griller.
  • Hvis du steger: Varm 1 spsk. olivenolie op, kom 1 tsk. smør ved, lad den bruse op, og steg så.
  • Krydr med salt og peber undervejs.
  • Grill eller steg til ønsket rødme.
  • Jo blødere – jo rødere!
  • Anret kødet med hvidløg og salvie og rødbede og rucola ved siden af.

næringsindhold pr. person

Energi: 468 kcal

Protein: 36,5 g

Fedt: 28,3 g

Kulhydrat: 19,8 g

Kostfibre: 4,3 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: