Grillet steak med hvidløg

30 minutter
468 kcal

Server denne saftige steak med rødt og grønt - og familien vil takke dig resten af dagen!

Tallerken med steak, rødt og grønt

Grillet steak med hvidløg til rucola og rødbede

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 300 g rødbede, nettovægt
  • Koldpresset rapsolie
  • Havsalt
  • 2 spsk. vinaigrette*
  • 4 salvieblade
  • 2 fed hvidløg
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • 100 g rucola
  • 2 kalvesteaks a ca. 150 g af mørbrad
  • Kværnet sort peber

Mørk vinaigrette:

  • 1 spsk. dijonsennep
  • ½ dl mørk balsamicoeddike
  • 2 dl ekstra jomfruolivenolie
  • havsalt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skræl rødbederne, og skær i tern.
  • Vend dem i en anelse koldpresset rapsolie og lidt salt i en skål eller i en plasticpose.
  • Læg dem på bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 15 minutter.
  • Vend de lune rødbedetern i vinaigrette.
  • Skær hvidløg i fine skiver på et snittejern.
  • Steg disse gyldne i olivenolie – det går lynhurtigt – brug din pincet, og læg dem på fedtsugende papir.
  • Steg derefter salviebladene i samme olie – det går endnu hurtigere!
  • Læg også disse på fedtsugende papir.
  • Skyl og slyng rucola ren og tør.
  • Dup kødet tørt, og smør det med olivenolie, hvis du griller.
  • Hvis du steger: Varm 1 spsk. olivenolie op, kom 1 tsk. smør ved, lad den bruse op, og steg så.
  • Krydr med salt og peber undervejs.
  • Grill eller steg til ønsket rødme.
  • Jo blødere – jo rødere!
  • Anret kødet med hvidløg og salvie og rødbede og rucola ved siden af.