Tallerken med steak, rødt og grønt
© wichmann+bendtsen

Grillet steak med hvidløg

Server denne saftige steak med rødt og grønt - og familien vil takke dig resten af dagen!

17. august 2016 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Grillet steak med hvidløg til rucola og rødbede

2 personer

300 g rødbede, nettovægt
Koldpresset rapsolie
Havsalt
2 spsk. vinaigrette*
4 salvieblade
2 fed hvidløg
Ekstra jomfruolivenolie
100 g rucola
2 kalvesteaks a ca. 150 g af mørbrad
Kværnet sort peber

*Mørk vinaigrette 
Pisk eller blend 1 spsk. dijonsennep, 0,5 dl mørk balsamicoeddike, 2 dl ekstra jomfruolivenolie, havsalt og friskkværnet peber. Smag til.

Sådan laver du grillet steak med hvidløg

  • Skræl rødbederne, og skær i tern.
  • Vend dem i en anelse koldpresset rapsolie og lidt salt i en skål eller i en plasticpose.
  • Læg dem på bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 15 minutter.
  • Vend de lune rødbedetern i vinaigrette.
  • Skær hvidløg i fine skiver på et snittejern.
  • Steg disse gyldne i olivenolie – det går lynhurtigt – brug din pincet, og læg dem på fedtsugende papir. 
  • Steg derefter salviebladene i samme olie – det går endnu hurtigere!
  • Læg også disse på fedtsugende papir.
  • Skyl og slyng rucola ren og tør.
  • Dup kødet tørt, og smør det med olivenolie, hvis du griller.
  • Hvis du steger: Varm 1 spsk. olivenolie op, kom 1 tsk. smør ved, lad den bruse op, og steg så.
  • Krydr med salt og peber undervejs.
  • Grill eller steg til ønsket rødme.
  • Jo blødere – jo rødere!
  • Anret kødet med hvidløg og salvie og rødbede og rucola ved siden af.

Har du for meget fedt på kroppen? Tjek din fedtprocent her.

Næringsindhold i grillet steak pr. portion
Energi: 468 kcal
Protein: 36,5 g
Fedt: 28,3 g
Kulhydrat: 19,8 g
Kostfibre: 4,3 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler