Grillet steak med hvidløg til rucola og rødbede
2 personer
300 g rødbede, nettovægt
Koldpresset rapsolie
Havsalt
2 spsk. vinaigrette*
4 salvieblade
2 fed hvidløg
Ekstra jomfruolivenolie
100 g rucola
2 kalvesteaks a ca. 150 g af mørbrad
Kværnet sort peber
*Mørk vinaigrette
Pisk eller blend 1 spsk. dijonsennep, 0,5 dl mørk balsamicoeddike, 2 dl ekstra jomfruolivenolie, havsalt og friskkværnet peber. Smag til.
Sådan laver du grillet steak med hvidløg
- Skræl rødbederne, og skær i tern.
- Vend dem i en anelse koldpresset rapsolie og lidt salt i en skål eller i en plasticpose.
- Læg dem på bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 15 minutter.
- Vend de lune rødbedetern i vinaigrette.
- Skær hvidløg i fine skiver på et snittejern.
- Steg disse gyldne i olivenolie – det går lynhurtigt – brug din pincet, og læg dem på fedtsugende papir.
- Steg derefter salviebladene i samme olie – det går endnu hurtigere!
- Læg også disse på fedtsugende papir.
- Skyl og slyng rucola ren og tør.
- Dup kødet tørt, og smør det med olivenolie, hvis du griller.
- Hvis du steger: Varm 1 spsk. olivenolie op, kom 1 tsk. smør ved, lad den bruse op, og steg så.
- Krydr med salt og peber undervejs.
- Grill eller steg til ønsket rødme.
- Jo blødere – jo rødere!
- Anret kødet med hvidløg og salvie og rødbede og rucola ved siden af.
Næringsindhold i grillet steak pr. portion
Energi: 468 kcal
Protein: 36,5 g
Fedt: 28,3 g
Kulhydrat: 19,8 g
Kostfibre: 4,3 g