Sunde opskrifter Aftensmad Grillet st... Grillet steak med hvidløg 30 minutter 468 kcal Server denne saftige steak med rødt og grønt - og familien vil takke dig resten af dagen! Af Anne Larsen og Martin Kreutzer 17. august 2016 Grillet steak med hvidløg til rucola og rødbede Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 Pers. 300 g rødbede, nettovægt Koldpresset rapsolie Havsalt 2 spsk. vinaigrette* 4 salvieblade 2 fed hvidløg Ekstra jomfruolivenolie 100 g rucola 2 kalvesteaks a ca. 150 g af mørbrad Kværnet sort peber Mørk vinaigrette: 1 spsk. dijonsennep ½ dl mørk balsamicoeddike 2 dl ekstra jomfruolivenolie havsalt og friskkværnet peber Sådan gør du Skræl rødbederne, og skær i tern. Vend dem i en anelse koldpresset rapsolie og lidt salt i en skål eller i en plasticpose. Læg dem på bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 15 minutter. Vend de lune rødbedetern i vinaigrette. Skær hvidløg i fine skiver på et snittejern. Steg disse gyldne i olivenolie – det går lynhurtigt – brug din pincet, og læg dem på fedtsugende papir. Steg derefter salviebladene i samme olie – det går endnu hurtigere! Læg også disse på fedtsugende papir. Skyl og slyng rucola ren og tør. Dup kødet tørt, og smør det med olivenolie, hvis du griller. Hvis du steger: Varm 1 spsk. olivenolie op, kom 1 tsk. smør ved, lad den bruse op, og steg så. Krydr med salt og peber undervejs. Grill eller steg til ønsket rødme. Jo blødere – jo rødere! Anret kødet med hvidløg og salvie og rødbede og rucola ved siden af. GrillRødbederKalvekødRucola