Burgere med nemme veganske rødbedebøffer

1 time
499 kcal

Grøn burger til vegetaren, veganeren eller en kødfri dag. Du kan også forme små frikadeller af farsen. De vil smage knaldgodt i fx wraps.

burger med rødbedebøf

BURGER Den røgede paprika i farsen giver bøfferne en skøn grillet smag.

© Betina Hastoft

Burgere med nemme veganske rødbedebøffer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

Rødbedebøffer

  • 150 g rødbede
  • 100 g gulerod
  • ½ lille løg
  • 10 g chiafrø
  • ¼ dl grøntsagsbouillon
  • ¾ dl havregryn
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ spsk. hvedemel
  • Lidt olie til stegning

Tilbehør

  • ½ rødløg
  • ½ spsk. eddike
  • ½ spsk. vand
  • ½ spsk. sukker
  • ½ moden avocado
  • Citronsaft
  • 2 fuldkornsburgerboller
  • 50 g hummus
  • 2 salatblade
  • Brøndkarse

Sådan gør du

  • Bland revet rødbede og gulerod med finthakket løg.
  • Rør chiafrø og bouillon sammen, og lad det trække, til frøene begynder at klistre. Kom ved de revne grøntsager sammen med havregryn, krydderier og mel. Rør det hele godt sammen.
  • Lad farsen hvile i 30 min. Smag til med salt og peber.
  • Skær rødløg i tynde skiver, og vend i en blanding af eddike, vand og sukker. Lad trække, mens resten færdiggøres.
  • Form farsen til 4 bøffer, og steg i lidt olie ved middelvarme, til de er sprøde.
  • Halvér avocadoen, dryp med citronsaft, og skær i skiver.
  • Lun bollerne, og smør dem med hummus. Saml burgerne med sprød salat, rødbedebøffer, syltede rødløg samt avocado og brøndkarse.

TIP Bøfferne kan også tilberedes på grillen. Giv dem da gerne 10 min. i ovnen først, så farsen lige samler sig.

TIP I stedet for hvedemel kan du bruge kartoffelmel i farsen, hvis du ønsker en glutenfri bøf.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 15/2023