Blomkålssuppe med krydderurter

25 minutter
508 kcal

På under 30 minutter kan du servere denne cremede blomkålssuppe. Velbekomme.

Suppe med blomkål

Blomkålssuppe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ blomkål
  • 4 tsk. koldpresset rapsolie
  • Havsalt
  • 2 dl minimælk
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 bundt basilikum
  • 1 bundt purløg
  • 1 bundt kruspersille
  • 6 spsk. parmesanost, revet
  • 2 skiv. groft brød, 100 g

Sådan gør du

  • Skær blomkål fint, og læg det i en gryde med 2 tsk. rapsolie og lidt salt. Hæld kogende vand over, så blomkålen lige er dækket. Lad det koge i 10 min. Hæld vandet fra, men gem det.

  • Blend blomkålen med lun mælk, 2 tsk. rapsolie og så meget kogevand, at du får en god konsistens. Smag til med salt og peber.

  • Hak alle krydderurter, undtagen en lille buket.

  • Læg osten i to striber på bagepapir på en bageplade. Bag ved 200 grader i ca. 5 min., til de er gyldne. Lad dem køle af.

  • Anret suppen med urter og ostestænger. Servér brød til.

TIP! Gør det nemt med et godt rivejern

Friskrevet parmesan smager bare bedre. Køber du et rivejern i god kvalitet, kan du rive osten rimelig tjept.