Bagte za'atar-gulerødder med fetacreme og ristede kikærter

30 minutter
278 kcal

Guleroden er en af de grøntsager, vi spiser allerflest af. Og det er godt. For der er faktisk kun gode ting at sige om den orange rod. Prøv den i en ovnbagt version med fetacreme. Mums!

Ovnbagte gulerødder

BAGTE GULERØDDER – Man kan virkelig få fyret nogle grøntsager indenbords, når de smager så godt. Gulerødder i ovn – det er næsten slik!

© Betina Hastoft

Bagte za'atar-gulerødder med fetacreme og ristede kikærter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 375 g gulerødder med top
  • Ekstra jomfruolivenolie
  • ½ drys Za'atar-krydderi
  • ½ nip Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 50 g feta
  • 75 g græsk yoghurt, 2 %
  • 125 g kikærter fra dåse
  • ¼ tsk. røget paprika
  • ½ tsk. sød paprika
  • ½ tsk. sumak-krydderi
  • ½ håndfuld mynteblade
  • ½ håndfuld dild
  • ½ spsk. persille

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 210 gr.
  • Skræl gulerødderne, men lad lidt af toppen sidde. Læg dem tæt på en bageplade med bagepapir. Dryp med en anelse olie, og krydr med 1 spsk. za'atar, salt og peber.
  • Bag gulerødderne i ca. 15 min., så de er gyldne, men stadig al dente.
  • Pisk smuldret feta og yoghurt til en dip. Smag til med salt og peber.
  • Rist kikærterne på en varm pande i 1 spsk. olie tilsat paprika og 1 tsk. za'atar, til de er sprøde. Ca. 3 min.
  • Smør lidt af fetacremen ud på et fad. Placér de bagte gulerødder ovenpå, drys med kikærter, sumak og masser af krydderurter. Servér med resten af dippen til.

TIP Lune fladbrød eller ristede pitabrød smager forrygende til denne lune salat.

TIP Hvis du vasker gulerødderne godt, kan du sagtens undlade at skrælle.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 7/2023