Asparges med kyllingelår i lufttørret skinke

35 minutter
507 kcal

Forkæl dine gæster eller din familie med denne fantastiske ret.

Tallerken med kylling og asparges

Asparges med kyllingelår i lufttørret skinke

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 4 kyllingelår
  • 4 skiv. lufttørret skinke
  • 10 grønne asparges
  • Havsalt
  • Koldpresset rapsolie
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • sort peber, friskkværnet

Vinaigrette

  • 2 dl Koldpresset rapsolie
  • ¼ dl hvidvinseddike
  • 1 spsk. dijonsennep

Tilbehør:

  • 500 g kartofler

Sådan laver du asparges og kyllingelår

  • Fjern skindet fra kyllingelårene, og pak dem ind i lufttørret skinke.
  • Læg dem i et ovnfast fad, og stil dem i en 190 grader varm ovn i 30 min.
  • Vrik aspargesene, og lad enderne knække af der, hvor de naturligt knækker.
  • Læg asparges i en gryde, drys med salt, dryp med lidt olie, og hæld kogende vand over.
  • Kog maksimalt 1 min.
  • Pisk vinaigretten sammen.
  • Anret asparges med brøndkarse og 2 spsk. vinaigrette ved siden af de ovnbagte kyllingelår.
  • Servér skrubbede og kogte kartofler til.

Vinaigrette tilovers

Gem den vinaigrette, som du har tilovers, på køl til de efterfølgende dage. Brug den oven på din salat eller dampede grøntsager.


Newsletter background