Asparges med kyllingelår i lufttørret skinke

35 minutter
507 kcal

Forkæl dine gæster eller din familie med denne fantastiske ret.

Tallerken med kylling og asparges

Asparges med kyllingelår i lufttørret skinke

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 4 kyllingelår
  • 4 skiv. lufttørret skinke
  • 10 grønne asparges
  • Havsalt
  • Koldpresset rapsolie
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • sort peber, friskkværnet

Vinaigrette

  • 2 dl Koldpresset rapsolie
  • ¼ dl hvidvinseddike
  • 1 spsk. dijonsennep

Tilbehør:

  • 500 g kartofler

Sådan laver du asparges og kyllingelår

  • Fjern skindet fra kyllingelårene, og pak dem ind i lufttørret skinke.

  • Læg dem i et ovnfast fad, og stil dem i en 190 grader varm ovn i 30 min.

  • Vrik aspargesene, og lad enderne knække af der, hvor de naturligt knækker.

  • Læg asparges i en gryde, drys med salt, dryp med lidt olie, og hæld kogende vand over.

  • Kog mak­simalt 1 min.

  • Pisk vinaigretten sammen.

  • Anret asparges med brøndkarse og 2 spsk. vinaigrette ved siden af de ovnbagte kyllingelår.

  • Servér skrubbede og kogte kartofler til.

* Vinaigrette tilovers

Gem den vinaigrette, som du har tilovers, på køl til de efterfølgende dage. Brug den oven på din salat eller dampede grøntsager.