Ærtesuppe med parmaskinke og rugcrisp

25 minutter
389 kcal

Kan du heller ikke få nok af de søde, sprøde ærter? Så brug dem i en skøn og sund suppe. Den kan serves efter bare 25 minutter. Velbekomme.

Ærtesuppe

ÆRTESUPPE Nem og sund aftensmad på 25 minutter - længere tid behøver det ikke tage.

© wichmann+bendtsen

Ærtesuppe med parmaskinke og rugcrisp

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 bundter forårsløg
  • 800 g ærter, friske og bælgede eller optøede
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 skiv. parmaskinke
  • 1 skiv. rugbrød
  • 1 bundt mynte
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Evt. spiselige blomster

Sådan gør du

  • Hak forårsløg fint. Kog dem og ærterne i grøntsagsbouillon i 6-8 min.
  • Rist parmaskinke og rugbrød i ovnen ved 200 gr. i 10-15 min., indtil begge dele er sprøde. Lad dem efterfølgende køle af, og knæk eller skær det så i små stykker til toppingen.
  • Tilsæt grofthakket mynte til suppen, og blend med en stavblender direkte i gryden. Smag til med havsalt og peber.
  • Hæld suppen op i to glas, og top med sprødt parmaskinke- og rugbrødscrisp og evt. spiselige blomster.

Ærter
© iStock

ÆRTER – sommerens søde, sprøde snack

Det er næsten som at spise slik – at sidde med en pose friske, søde ærter med bælg, men samtidig får du masser af sundhed indenbords. De små grønne godter er nemlig spækket med kostfibre, som dine tarme elsker, og som sammen med en pæn portion proteiner holder dig mæt længe.