Ærtesuppe med parmaskinke og rugcrisp
2 personer
2 bundter forårsløg
800 g ærter, friske og bælgede eller optøede
1 liter grøntsagsbouillon
2 skiver parmaskinke
1 skive rugbrød
1 bundt mynte
½ tsk. havsalt
Sort peber, friskkværnet
Evt. spiselige blomster
TIP! Vil du holde retten helt vegetarisk, kan du erstatte parmaskinken med kikærter, ristet i ovnen.
Sådan gør du
- Hak forårsløg fint. Kog dem og ærterne i grøntsagsbouillon i 6-8 min.
- Rist parmaskinke og rugbrød i ovnen ved 200 gr. i 10-15 min., indtil begge dele er sprøde. Lad dem efterfølgende køle af, og knæk eller skær det så i små stykker til toppingen.
- Tilsæt grofthakket mynte til suppen, og blend med en stavblender direkte i gryden. Smag til med havsalt og peber.
- Hæld suppen op i to glas, og top med sprødt parmaskinke- og rugbrødscrisp og evt. spiselige blomster.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 394 kcal
Protein: 30 g
Fedt: 6 g
Kulhydrat: 67 g
Kostfibre: 21 g

© iStock
ÆRTER – sommerens søde, sprøde snack
Det er næsten som at spise slik – at sidde med en pose friske, søde ærter med bælg, men samtidig får du masser af sundhed indenbords. De små grønne godter er nemlig spækket med kostfibre, som dine tarme elsker, og som sammen med en pæn portion proteiner holder dig mæt længe.