Ærtesuppe med parmaskinke og rugcrisp

25 minutter
389 kcal

Kan du heller ikke få nok af de søde, sprøde ærter? Så brug dem i en skøn og sund suppe. Den kan serves efter bare 25 minutter. Velbekomme.

Ærtesuppe

ÆRTESUPPE Nem og sund aftensmad på 25 minutter - længere tid behøver det ikke tage.

© wichmann+bendtsen

Ærtesuppe med parmaskinke og rugcrisp

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 bundter forårsløg
  • 800 g ærter, friske og bælgede eller optøede
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 2 skiv. parmaskinke
  • 1 skiv. rugbrød
  • 1 bundt mynte
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • Evt. spiselige blomster

Sådan gør du

  • Hak forårsløg fint. Kog dem og ærterne i grøntsagsbouillon i 6-8 min.
  • Rist parmaskinke og rugbrød i ovnen ved 200 gr. i 10-15 min., indtil begge dele er sprøde. Lad dem efterfølgende køle af, og knæk eller skær det så i små stykker til toppingen.
  • Tilsæt grofthakket mynte til suppen, og blend med en stavblender direkte i gryden. Smag til med havsalt og peber.
  • Hæld suppen op i to glas, og top med sprødt parmaskinke- og rugbrødscrisp og evt. spiselige blomster.

Ærter
© iStock

ÆRTER – sommerens søde, sprøde snack

Det er næsten som at spise slik – at sidde med en pose friske, søde ærter med bælg, men samtidig får du masser af sundhed indenbords. De små grønne godter er nemlig spækket med kostfibre, som dine tarme elsker, og som sammen med en pæn portion proteiner holder dig mæt længe.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background