Ærtedip
Ærtedip er perfekt til at pifte din mad op

Her får du en nem og sund opskrift på ærtedip, der kan laves på bare 10 minutter. Velbekomme.

© wichmann+bendtsen

Sådan laver du nemt en sund ærtedip

Ærtedippen består ikke af meget andet end grønne ærter. Det holder kalorieindholdet nede, og oven i hatten får du masser af kostfibre og proteiner, der giver en god mæthed. Spis ærtedip som erstatning for sovs, oven på salat eller som dip til rugbrødschips.

9. april 2019 af Augusta Sørensen & Maria Albøg Jespersen

Ærtedip til 4 personer

200 g ærter, friske eller optøet fra frost 
1 fed hvidløg 
½ tsk. muskatnød, stødt 
½ citron, saften
1 tsk. grøntsagsbouillon

Sådan laver du ærtedip

  • Blend ærter, hvidløg, muskat, citronsaft og bouillon til en grov ærtedip.

TIP! Vend pasta med dippen, og top med sprødstegt serranoskinke.


Næringsindhold pr. person:

Energi: 50 kcal
Protein: 3,4 g
Fedt: 0,8 g
Kulhydrat: 8,5 g
Kostfibre: 2,4 g

Ud over at smage fantastisk får du her 5 gode grunde til at spise dip

dip og grønt
© wichmann+bendtsen
 

5 grunde til at spise dip

  • Indbyder til at spise mere grønt
    Rå grøntsagsstave glider bare nemmere ned, når de serveres med lidt at dyppe i.
  • Tilfredsstiller dine smagsløg
    Tilsætter du godt med krydderier og urter, bliver maden mere sanselig, og det fremmer mætheden.
  • Erstatter sovs
    En sund dip kan spare dig for en del kalorier, hvis du spiser den i stedet for fx bearnaisesauce.
  • Giver et løft til tallerkenen
    En farverig dip kan pifte en kedelig hverdagsret op – visuelt og smagsmæssigt.
  • Booster din sundhed
    Afhængigt af hvad du tilsætter, får du et skud ekstra vitaminer og mineraler. 

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: