Ærtedip til 4 personer
200 g ærter, friske eller optøet fra frost1 fed hvidløg
½ tsk. muskatnød, stødt
½ citron, saften
1 tsk. grøntsagsbouillon
Sådan laver du ærtedip
- Blend ærter, hvidløg, muskat, citronsaft og bouillon til en grov ærtedip.
TIP! Vend pasta med dippen, og top med sprødstegt serranoskinke.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 50 kcal
Protein: 3,4 g
Fedt: 0,8 g
Kulhydrat: 8,5 g
Kostfibre: 2,4 g
Ud over at smage fantastisk får du her 5 gode grunde til at spise dip

© wichmann+bendtsen
5 grunde til at spise dip
-
Indbyder til at spise mere grønt
Rå grøntsagsstave glider bare nemmere ned, når de serveres med lidt at dyppe i.
-
Tilfredsstiller dine smagsløg
Tilsætter du godt med krydderier og urter, bliver maden mere sanselig, og det fremmer mætheden.
-
Erstatter sovs
En sund dip kan spare dig for en del kalorier, hvis du spiser den i stedet for fx bearnaisesauce.
-
Giver et løft til tallerkenen
En farverig dip kan pifte en kedelig hverdagsret op – visuelt og smagsmæssigt.
-
Booster din sundhed
Afhængigt af hvad du tilsætter, får du et skud ekstra vitaminer og mineraler.