Ærtedip
Ærtedip er perfekt til at pifte din mad op

Her får du en nem og sund opskrift på ærtedip, der kan laves på bare 10 minutter. Velbekomme.

© wichmann+bendtsen

Sådan laver du nemt en sund ærtedip

Ærtedippen består ikke af meget andet end grønne ærter. Det holder kalorieindholdet nede, og oven i hatten får du masser af kostfibre og proteiner, der giver en god mæthed. Spis ærtedip som erstatning for sovs, oven på salat eller som dip til rugbrødschips.

Ærtedip til 4 personer

200 g ærter, friske eller optøet fra frost 
1 fed hvidløg 
½ tsk. muskatnød, stødt 
½ citron, saften
1 tsk. grøntsagsbouillon

Sådan laver du ærtedip

  • Blend ærter, hvidløg, muskat, citronsaft og bouillon til en grov ærtedip.

TIP! Vend pasta med dippen, og top med sprødstegt serranoskinke.


Næringsindhold pr. person:

Energi: 50 kcal
Protein: 3,4 g
Fedt: 0,8 g
Kulhydrat: 8,5 g
Kostfibre: 2,4 g

Ud over at smage fantastisk får du her 5 gode grunde til at spise dip

dip og grønt
© wichmann+bendtsen
 

5 grunde til at spise dip

  • Indbyder til at spise mere grønt
    Rå grøntsagsstave glider bare nemmere ned, når de serveres med lidt at dyppe i.
  • Tilfredsstiller dine smagsløg
    Tilsætter du godt med krydderier og urter, bliver maden mere sanselig, og det fremmer mætheden.
  • Erstatter sovs
    En sund dip kan spare dig for en del kalorier, hvis du spiser den i stedet for fx bearnaisesauce.
  • Giver et løft til tallerkenen
    En farverig dip kan pifte en kedelig hverdagsret op – visuelt og smagsmæssigt.
  • Booster din sundhed
    Afhængigt af hvad du tilsætter, får du et skud ekstra vitaminer og mineraler. 

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: