Sådan laver du nemt en sund ærtedip

5 minutter
50 kcal

Ærtedippen består ikke af meget andet end grønne ærter. Det holder kalorieindholdet nede, og oven i hatten får du masser af kostfibre og proteiner, der giver en god mæthed. Spis ærtedip som erstatning for sovs, oven på salat eller som dip til rugbrødschips.

Ærtedip

ÆRTEDIP ER PERFEKT TIL AT PIFTE DIN MAD OP Her får du en nem og sund opskrift på ærtedip, der kan laves på bare 10 minutter. Velbekomme.

© wichmann+bendtsen

Ærtedip

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 100 g ærter, friske eller optøet fra frost
  • ½ fed hvidløg
  • ¼ tsk. muskatnød, stødt
  • ¼ citron, saften
  • ½ tsk. grøntsagsbouillon

Sådan laver du ærtedip

  • Blend ærter, hvidløg, muskat, citronsaft og bouillon til en grov ærtedip.

TIP! Vend pasta med dippen, og top med sprødstegt serranoskinke.


dip og grønt

5 grunde til at spise dip

  • Indbyder til at spise mere grønt Rå grøntsagsstave glider bare nemmere ned, når de serveres med lidt at dyppe i.

  • Tilfredsstiller dine smagsløg Tilsætter du godt med krydderier og urter, bliver maden mere sanselig, og det fremmer mætheden.

  • Erstatter sovs En sund dip kan spare dig for en del kalorier, hvis du spiser den i stedet for fx bearnaisesauce.

  • Giver et løft til tallerkenen En farverig dip kan pifte en kedelig hverdagsret op – visuelt og smagsmæssigt.

  • Booster din sundhed Afhængigt af hvad du tilsætter, får du et skud ekstra vitaminer og mineraler.