Rug er det allerbedste fuldkorn for din krop

En fuldkornsrig kost sænker din vægt og inflammation i kroppen – det gælder især, når du kaster dig over fx rugbrødsmadder, siger eksperter.

Rugbrød med ost og peberfrugt

Fuldkorn er en vigtig del af en sund kost, men vil du opnå størst mulig effekt i kroppen, er det en helt bestemt type, du skal gå efter i supermarkedet. Det kan danske forskere konkludere efter at have undersøgt effekten af en fuldkornsrig kost blandt testpersoner.

I otte uger skulle de udelukkende gå efter fuldkornsprodukter og fik i denne periode 130230 gram fuldkorn om dagen. Derefter fulgte otte uger, hvor de kun fik de hvide udgaver af bl.a. brød, ris og pasta, og det gjorde en tydelig forskel, hvad de havde spist.

Den grove kost medførte, at deltagerne generelt spiste mindre, tabte sig og havde mindre inflammation i kroppen, mens “den hvide kost” ikke rykkede ved sundheden. Samtidig afslørede prøver, at rug havde den største positive effekt på niveauet af inflammation – dvs. betændelse – i kroppen.

Kilde: DTU Fødevareinstituttet

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background