Rug er det allerbedste fuldkorn for din krop

En fuldkornsrig kost sænker din vægt og inflammation i kroppen – det gælder især, når du kaster dig over fx rugbrødsmadder, siger eksperter.

Rugbrød med ost og peberfrugt

Fuldkorn er en vigtig del af en sund kost, men vil du opnå størst mulig effekt i kroppen, er det en helt bestemt type, du skal gå efter i supermarkedet. Det kan danske forskere konkludere efter at have undersøgt effekten af en fuldkornsrig kost blandt testpersoner.

I otte uger skulle de udelukkende gå efter fuldkornsprodukter og fik i denne periode 130230 gram fuldkorn om dagen. Derefter fulgte otte uger, hvor de kun fik de hvide udgaver af bl.a. brød, ris og pasta, og det gjorde en tydelig forskel, hvad de havde spist.

Den grove kost medførte, at deltagerne generelt spiste mindre, tabte sig og havde mindre inflammation i kroppen, mens “den hvide kost” ikke rykkede ved sundheden. Samtidig afslørede prøver, at rug havde den største positive effekt på niveauet af inflammation – dvs. betændelse – i kroppen.

Kilde: DTU Fødevareinstituttet

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background