Trænger salt ind i kartofler med skræl?

Se svaret fra kosteksperten på iform.dk.

1. januar 2012 af I FORM

Spørgsmål

Kan salt trænge ind i kartofler, der bliver kogt med skræl på? Og hvilken betydning har det for næringsindholdet,når skrællen bliver på, mens de koger?


Svar

Det har ingen betydning, om man koger kartoflerne med eller uden skræl på. Saltet kan sagtens trænge gennem kartoffelskrællerne alligevel.

Derimod har det betydning, hvor meget salt vi spiser. Vi har tendens til at komme alt for meget salt i vores mad. Faktisk behøver vi mindre end et gram salt om dagen. Men vi får i gennemsnit ti gram per dag, hvilket kan øge risikoen for forhøjet blodtryk.

Med hensyn til det ernæringsmæssige har det længe været kendt, at der forbliver flere vitaminer og mineraler i kartoflerne, når man koger dem med skræl på.

Salt – hvad er det, og hvad gør det ved kroppen?

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: