Trænger salt ind i kartofler med skræl?

Se svaret fra kosteksperten på iform.dk.

Spørgsmål

Kan salt trænge ind i kartofler, der bliver kogt med skræl på? Og hvilken betydning har det for næringsindholdet,når skrællen bliver på, mens de koger?

Svar

Det har ingen betydning, om man koger kartoflerne med eller uden skræl på. Saltet kan sagtens trænge gennem kartoffelskrællerne alligevel.

Derimod har det betydning, hvor meget salt vi spiser. Vi har tendens til at komme alt for meget salt i vores mad. Faktisk behøver vi mindre end et gram salt om dagen. Men vi får i gennemsnit ti gram per dag, hvilket kan øge risikoen for forhøjet blodtryk.

Salt – hvad er det, og hvad gør det ved kroppen?

Med hensyn til det ernæringsmæssige har det længe været kendt, at der forbliver flere vitaminer og mineraler i kartoflerne, når man koger dem med skræl på.

LÆS OGSÅ: Få styr på fup og fakta omkring kartofler.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background