Skader sukker min hud?

Se svaret på iform.dk

Spørgsmål

Er det rigtigt, at sukker er skadeligt for min hud – og i givet fald, hvorfor?

Svar

Skønhedseksperten Ole Henriksen bandlyser sukker. Ifølge ham giver det smukkere hud at skifte det raffinerede sukker ud med sukker fra frugter og bær.

Den svenske læge Helena Nyblom anser sukker for en af de værste skurke til at ælde os før tid. Indeholder kosten for meget sukker, vil overskudssukker i blodet binde sig til protein og dna, altså arvemassen, og medføre en slags karamellisering, som svækker cellernes funktion. I huden binder sukkeret sig til kollagen, hudens støttevæv, og nedbryder det, så du bliver rynket.

Ifølge dermatolog Janne Touborg fra Ciconia Aarhus Privathospital viser en undersøgelse, at et højere indtag af C-vitamin (fx fra frugt) og et lavere indtag af fedt og sukker giver huden et sundere og yngre udseende.

Det er ikke bevist, at sukker i sig selv giver slap hud, men kvinder, der spiser meget sukker, har ofte en livsstil, som på flere måder er med til at gøre huden slap, siger hun.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background