Er det sundt at drikke rødvin?

Jeg møder rigtig mange forskellige overbevisninger, når det kommer til, om det er sundt eller ej at drikke et dagligt glas rødvin. Kan I gøre mig klogere?

skænkes rødvin fra flaske

Det sørgelige svar er: Rødvin er ikke sundt. Rødvin er en nydelsesdrik. Godt nok bliver rødvin pga. sine antioxidanter indimellem ophævet til helsedrik, men det kan den ikke bære. Sammenlignet med kål, bær og andre powerfoods er mængden af antioxidanter lille og reelt ubetydelig set fra et sundhedsmæssigt perspektiv.

På ét område skal rødvin dog have credit, og det er i forhold til hjerte-kar-sygdomme. Undersøgelser viser, at en daglig genstand mindsker risikoen for at få en blodprop, og det gælder, uanset om du drikker rødvin, øl eller spiritus. Men …

Der er bare andre konsekvenser af rødvinsnydelsen, der vejer tungere på vægtskålen. 3-6 genstande om ugen øger risikoen for at udvikle brystkræft med hele 8 procent, søvnforskerne kan måle reduceret søvnkvalitet efter bare 1-2 genstande, og træningsfysiologer har spottet mere inflammation i kroppen på dem, der runder et hårdt træningspas af med et par genstande.

Så nyd et glas rødvin en gang imellem, når du virkelig har lyst – og ikke som et dagligt påskud af, at du gør noget godt for dit helbred.

Læs meget mere om rødvinens effekter her