3 skønne ting, der virker bedre end alkohol

Hver fjerde kvinde drikker mere end de anbefalede syv genstande om ugen – og langt de fleste dyre dråber ryger ned, fordi vi forsøger at dulme ubehagelige følelser. Se her hvordan du langt sundere tackler dine følelser.

8. juli 2013 af I FORM

Et glas vin oven på en lang og stressende dag. Det gør mig da ikke til alkoholiker, vel? Men sandheden er, at hver fjerde kvinde drikker mere end de anbefalede syv genstande om ugen – og langt de fleste dyre dråber ryger ned, fordi vi forsøger at dulme ubehagelige følelser.

Men du behøver ikke et glas Chardonnay eller en mojito for at blive glad eller ryste stressen af dig. Her er tre langt sundere – og oven i købet mere effektive – måder at tackle dine følelser på.

1. Snak med en veninde

En god snak over en kop te stresser dig af og giver dig følelsen af, at det hele nok alligevel ikke er så slemt, som du troede. Forskning viser, at kvinder tackler følelser bedst ved at tale med hinanden.

2. Få en massage

Berøring frigiver hormonet oxytocin, som beroliger dig og får dig helt ned i gear. Lok kæresten til at give dig en dejlig kropsmassage eller book en tid hos en dygtig massør.

3. Spis havregryn

Ja, det lyder underligt, men kulhydratrig mad som havregryn og andre fuldkornsprodukter, øger niveauet af serotonin, som virker beroligende i hjernen.

Gåturen er dit bedste våben mod stress

Hvis de ulæste mails hober sig op i din indbakke, og du har svært ved at overskue de daglige gøremål, skal du lægge pligterne til side, smide en jakke på og gå en tur. Når du går, reduceres mængden af stresshormonet kortisol i dit blod nemlig, og du vil opleve, at du får mere energi og bliver mindre bekymret.

Gåturen er dog ikke kun gavnlig for dig, der allerede er ramt af stress. De hormoner, der produceres under gang, er nemlig også med til at forebygge, at du rent faktisk bliver stresset. Så det er bare om at komme afsted!

Du skal naturligvis være klædt godt på til din gåtur, og her er en fiberjakke oplagt. Den lette jakke er perfekt i forårs- og efterårsmånederne, men fylder så lidt, at du også kan bruge den som et ekstra lag under din regn- eller vindjakke. LIGE NU får du en fiberjakke + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto (i alt 198,50).

Den jakke skal jeg dælme ha’ - vis mig tilbuddet!

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler