3 skønne ting, der virker bedre end alkohol

Hver fjerde kvinde drikker mere end de anbefalede syv genstande om ugen – og langt de fleste dyre dråber ryger ned, fordi vi forsøger at dulme ubehagelige følelser. Se her hvordan du langt sundere tackler dine følelser.

Et glas vin oven på en lang og stressende dag. Det gør mig da ikke til alkoholiker, vel? Men sandheden er, at hver fjerde kvinde drikker mere end de anbefalede syv genstande om ugen – og langt de fleste dyre dråber ryger ned, fordi vi forsøger at dulme ubehagelige følelser.

Men du behøver ikke et glas Chardonnay eller en mojito for at blive glad eller ryste stressen af dig. Her er tre langt sundere – og oven i købet mere effektive – måder at tackle dine følelser på.

1. Snak med en veninde

En god snak over en kop te stresser dig af og giver dig følelsen af, at det hele nok alligevel ikke er så slemt, som du troede. Forskning viser, at kvinder tackler følelser bedst ved at tale med hinanden.

2. Få en massage

Berøring frigiver hormonet oxytocin, som beroliger dig og får dig helt ned i gear. Lok kæresten til at give dig en dejlig kropsmassage eller book en tid hos en dygtig massør.

3. Spis havregryn

Ja, det lyder underligt, men kulhydratrig mad som havregryn og andre fuldkornsprodukter, øger niveauet af serotonin, som virker beroligende i hjernen.