Derfor skal du skifte skummetmælken ud med sødmælk

Der er godt nyt til de, som helst ville have et sødmælksoverskæg, men som istedet har holdt sig til den fedtfattige skummetmælk. Fordelene, som følger indtagelsen af de fedtrige mælkeprodukter, er nemlig mange - blandt andet lavere vægt.

mælk hældes op

De fleste af os føler, at vi foretager et sundt valg, når vi smider skummetmælk i indkøbskurven istedet for sødmælk. Det viser sig dog nu, at det muligvis ikke er tilfældet.

Flere forskningsprojekter fastslår, at tidligere antagelser omkring fedtfattige mælkeprodukter som et slankt alternativ er uddaterede. Det er nemlig ikke muligt for forskere, at finde en sammenhæng mellem overvægt, hjerte-kar-sygdomme og diabetes type 2 og et indtag af mælkeprodukter med højt fedtindhold. Der kan ligeledes heller ikke findes en sammenhæng mellem indtag af mælkeprodukter med lavt indhold af fedt og mindre risiko for de førnævnte lidelser.

Tværtimod viser en artikel, som er publiceret i European Journal of Nutrition, at eksisterende studier til stadighed ikke kan finde nogen beviser for, at fede mælkeprodukter skulle have negativ indflydelse på vægten. Artiklen består af resultater fra 25 tidligere studier, ud af disse fastslår 18, at fedtrige mælkeprodukter sænker risikoen for fedme og vægtforøgelse. De resterende 7 studier kunne intet konkludere. Derudover ses det også at de, som spiser fede mælkeprodukter, generelt har en lavere vægt end de, som vælger den fedtfattige udgave.

Har du for meget fedt på kroppen? Tjek din fedtprocent her.

Hvordan kan fedtrige mælkeprodukter føre til lavere vægt?

Forskerne er stadig uenige om årsagen til, at studierne former sig som førnævnt, og emnet skal stadig undersøges nærmere. En teori omkring, hvorfor dette er tilfældet, kunne dog være, at de fede mælkeprodukter giver en større mæthedsfølelse og at de, som indtager denne, derfor ikke mæsker sig i ligeså mange andre fede og usunde glæder.

Hvis man spiser sundt og varieret, skulle der derfor intet være i vejen for at forfalde til sødmælken og det rene smør.

LÆS OGSÅ: 9 myter om ost – hvad er sandt og falsk?