6 køkkentricks, der gør det nemmere at spise sundt
Få tips til både din smoothie, salat, aftensmad og dessert.
Få tips til både din smoothie, salat, aftensmad og dessert.
Er du vild med smoothies, er der tid at spare med små portionsposer i fryseren.
Put de bær, frugter, grøntsager og bær i passende stykker i hver sin frysepose, og skriv så på posen, hvad der skal tilsættes, fx. 1 dl skyr og 1 dl mælk.
Ok, ALT er måske en overdrivelse, men avocado kan gøre de fleste retter både sundere og lækrere.
Avocado er en god erstatning for smør og ost, og giver god smag, en lækker cremet konsistens, sundt fedt og mættende kostfibre.
Få masser af lækre opskrifter med avocado her!
Opbevar salaten smart, så du sikrer, at den altid er frisk, når du skal bruge den.
Del salatbladene op i 4-5 fryseposer, pust luft ned i poserne, til de er spilet ud, og luk så poserne. Opbevar dem på køl.
Drop pasta, ris og nudler og erstat dem med strimlede eller revne grøntsager. Gulerødder, sqush, blomkål og spidskål er gode erstaninger.
Du sparer dig selv for stivelse og kalorier, og vinder kostfibre, vitaminer og mineraler.
Tørrede bønner er spækket med proteiner og kostfibre, og er gode i salater, gryderetter og supper. Men vidste du, at du også kan bruge dem i desserter?
På nettet kan du finde masser af lækre opskrifter, fx. brownies eller chokolademousse med sorte bønner.
Revne grøntsager er en god genvej til at gøre dine retter lidt sundere – og river du dem fint, opdager din familie dem slet ikke ... Kom dem fx i din kødsauce, i dine frikadeller og i dit hjemmebagte brød og boller.
Og prøv fx også at tilsætte en lille håndfuld fintrevne gulerødder til din havregrød.