6 køkkentricks, der gør det nemmere at spise sundt

Få tips til både din smoothie, salat, aftensmad og dessert.

Kvinde snitter grøntsager i et køkken

MERE GRØNT I HVERDAGEN? Så er der en række gode tips til dig lige her.

© iStock

1. Hav smoothiepakker i fryseren

Er du vild med smoothies, er der tid at spare med små portionsposer i fryseren.

Put de bær, frugter, grøntsager og bær i passende stykker i hver sin frysepose, og skriv så på posen, hvad der skal tilsættes, fx. 1 dl skyr og 1 dl mælk.

2. Put avocado i alt!

Ok, ALT er måske en overdrivelse, men avocado kan gøre de fleste retter både sundere og lækrere.

Avocado er en god erstatning for smør og ost, og giver god smag, en lækker cremet konsistens, sundt fedt og mættende kostfibre.

Få masser af lækre opskrifter med avocado her!

3. Opbevar salaten smart

Opbevar salaten smart, så du sikrer, at den altid er frisk, når du skal bruge den.

Del salatbladene op i 4-5 fryseposer, pust luft ned i poserne, til de er spilet ud, og luk så poserne. Opbevar dem på køl.

4. Erstat pasta med grønt

Drop pasta, ris og nudler og erstat dem med strimlede eller revne grøntsager. Gulerødder, sqush, blomkål og spidskål er gode erstaninger.

Du sparer dig selv for stivelse og kalorier, og vinder kostfibre, vitaminer og mineraler.

5. Prop bønner i din dessert

Tørrede bønner er spækket med proteiner og kostfibre, og er gode i salater, gryderetter og supper. Men vidste du, at du også kan bruge dem i desserter?

På nettet kan du finde masser af lækre opskrifter, fx. brownies eller chokolademousse med sorte bønner.

6. Hæld revet grønt i dine retter

Revne grøntsager er en god genvej til at gøre dine retter lidt sundere – og river du dem fint, opdager din familie dem slet ikke ... Kom dem fx i din kødsauce, i dine frikadeller og i dit hjemmebagte brød og boller.
Og prøv fx også at tilsætte en lille håndfuld fintrevne gulerødder til din havregrød.