Quinoa giver brændstof til dine muskler.

Få mest ud af quinoa

Quinoa indeholder den type kulhydrat, du har brug for efter træning. Når vi træner, tømmer vi stille og roligt musklerne for kulhydrater. Forsyner du kroppen med friske kulhydrater fra fx quinoa, lagres de i musklerne - klar til næste træningspas.

17. marts 2015 af Martin Kreutzer

Sådan får du mest ud af quinoa

Det gælder om at skovle kulhydraterne indenbords umiddelbart efter træning, for her lagrer du kulhydraterne hurtigst. 100 gram quinoa er den mængde, kroppen har brug for umiddelbart. efter træning.

Andre kilder til kulhydrat

Rugbrød, grov pasta, kartofler og banan er også fine kulhydratkilder. Med quinoa får du dog mest restitution for pengene, for quinoa indeholder også proteiner, sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Hvilken træning gavner det?

Du har brug for flest kulhydrater, hvis du har trænet med høj intensitet - fx 10 km med høj puls – eller hvis du har trænet roligt i rigtig lang tid - mere end to timer. Det kan fx være en lang, rolig løbetur som led i maratontræning. Rolig og moderat træning af kortere varighed giver dig til gengæld ikke noget større behov for ekstra kulhydrater.

Jo oftere du træner, jo vigtigere er det at få kulhydrater hurtigt ind i kroppen igen.Træner du mindst fire gange om ugen, er det stort set umuligt at restituere hurtigt nok, hvis ikke du er opmærksom på at spise mad rig på kulhydrater efter træning.

Din timing

Efter træning.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: