Tank op med quinoa efter træning

Quinoa indeholder den type kulhydrat, du har brug for efter træning. Når vi træner, tømmer vi stille og roligt musklerne for kulhydrater. Forsyner du kroppen med friske kulhydrater fra fx quinoa, lagres de i musklerne - klar til næste træningspas.

Quinoa giver brændstof til dine muskler.

© iStock

Hvilken træning gavner det?

Du har brug for flest kulhydrater, hvis du har trænet med høj intensitet - fx 10 km med høj puls – eller hvis du har trænet roligt i rigtig lang tid - mere end to timer. Det kan fx være en lang, rolig løbetur som led i maratontræning. Rolig og moderat træning af kortere varighed giver dig til gengæld ikke noget større behov for ekstra kulhydrater.

Jo oftere du træner, jo vigtigere er det at få kulhydrater hurtigt ind i kroppen igen.Træner du mindst fire gange om ugen, er det stort set umuligt at restituere hurtigt nok, hvis ikke du er opmærksom på at spise mad rig på kulhydrater efter træning.

Sådan får du mest ud af quinoa

Det gælder om at skovle kulhydraterne indenbords umiddelbart efter træning, for her lagrer du kulhydraterne hurtigst. 100 gram quinoa er den mængde, kroppen har brug for umiddelbart. efter træning.

Andre kilder til kulhydrat

Rugbrød, grov pasta, kartofler og banan er også fine kulhydratkilder. Med quinoa får du dog mest restitution for pengene, for quinoa indeholder også proteiner, sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Din timing

Efter træning.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background