Tank op med quinoa efter træning

Quinoa indeholder den type kulhydrat, du har brug for efter træning. Når vi træner, tømmer vi stille og roligt musklerne for kulhydrater. Forsyner du kroppen med friske kulhydrater fra fx quinoa, lagres de i musklerne - klar til næste træningspas.

Quinoa giver brændstof til dine muskler.

© iStock

Hvilken træning gavner det?

Du har brug for flest kulhydrater, hvis du har trænet med høj intensitet - fx 10 km med høj puls – eller hvis du har trænet roligt i rigtig lang tid - mere end to timer. Det kan fx være en lang, rolig løbetur som led i maratontræning. Rolig og moderat træning af kortere varighed giver dig til gengæld ikke noget større behov for ekstra kulhydrater.

Jo oftere du træner, jo vigtigere er det at få kulhydrater hurtigt ind i kroppen igen.Træner du mindst fire gange om ugen, er det stort set umuligt at restituere hurtigt nok, hvis ikke du er opmærksom på at spise mad rig på kulhydrater efter træning.

Sådan får du mest ud af quinoa

Det gælder om at skovle kulhydraterne indenbords umiddelbart efter træning, for her lagrer du kulhydraterne hurtigst. 100 gram quinoa er den mængde, kroppen har brug for umiddelbart. efter træning.

Andre kilder til kulhydrat

Rugbrød, grov pasta, kartofler og banan er også fine kulhydratkilder. Med quinoa får du dog mest restitution for pengene, for quinoa indeholder også proteiner, sunde fedtsyrer, vitaminer og mineraler.

Din timing

Efter træning.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background