Sund mad Brun sovs Brun sovs 20 minutter 56 kcal Hvordan laver man brun sovs? Fedt- og kaloriefattig udgave af den elskede klassiker fra os til dig. Af Signe Moesby Leth 3. december 2025 BRUN SOVS – Den brune sovs er god til hakkebøffer, flæskesteg, frikadeller, medister eller juleaften. © wichmann+bendtsen Brun sovs Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 personer 1 dl vand 1 spsk. mel 1 dl mælk ½ spsk. balsamico ½ oksebouillonterning Havsalt Sort peber, friskkværnet 1 dråber sovsekulør Sådan gør du Put vand i en gryde, og pisk hvedemel i lidt ad gangen. Bring melblandingen i kog under omrøring, tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk grundigt sammen. Smag sovsen til, og lad simre i 5 min. ved lav varme. TIPS Bliver sovsen for tynd, kan du jævne med lidt maizena. Vil du have mere smag, så giv sovsen et stænk sojasauce eller worchestersauce. Mælk