Brun sovs

20 minutter
56 kcal

Hvordan laver man brun sovs? Fedt- og kaloriefattig udgave af den elskede klassiker fra os til dig.

Brun sovs

BRUN SOVS – Den brune sovs er god til hakkebøffer, flæskesteg, frikadeller, medister eller juleaften.

© wichmann+bendtsen

Brun sovs

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 dl vand
  • 1 spsk. mel
  • 1 dl mælk
  • ½ spsk. balsamico
  • ½ oksebouillonterning
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 dråber sovsekulør

Sådan gør du

  • Put vand i en gryde, og pisk hvedemel i lidt ad gangen.
  • Bring melblandingen i kog under omrøring, tilsæt de øvrige ingredienser, og pisk grundigt sammen.
  • Smag sovsen til, og lad simre i 5 min. ved lav varme.

TIPS

  • Bliver sovsen for tynd, kan du jævne med lidt maizena.
  • Vil du have mere smag, så giv sovsen et stænk sojasauce eller worchestersauce.